18. kolo
18.12.2021 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Alejandro Catena (© AFP)

Rayo přehrálo Alavés a tlačí se na pátou příčku

Porážka z minulého víkendu je zažehnána a Rayo se vrátilo na vítěznou vlnu. Ve středu si zajistilo postup v poháru Copa del Rey a v sobotu odpoledne přehrálo o záchranu bojující Deportivo Alavés. Obě branky vstřelilo Vallecano během úvodní půlhodiny, nejprve se trefil Guardiola a po něm i Catena.

Deportivo věřilo, že si stejně jako před třemi lety odveze z Madridu všechny body, jenomže tentokrát mu nevyšel začátek. První gólovku hosté zahodili, i když pochválit je třeba brankáře Dimitrievskiho, který se po střele Riojy výborně natáhl. O tři minuty později Rayo udeřilo. Trejo výborně načasoval kolmou přihrávku na Garciu, ten zpětně našel Sergio Guardiolu a bylo to 1:0. Druhý gól přidali domácí za dalších sedm minut. Trejo tentokrát od rohového praporku našel hlavu Alejandra Cateny a hosté ztráceli už dva góly.

Ještě v prvním poločase mohlo Rayo definitivně rozhodnout. Pět minut před přestávkou kroutil balón na zadní tyč Álvaro García, ale byla to branková konstrukce, která mu překazila případnou radost.

Druhý poločas příliš fotbalové krásy nepobral a k vidění bylo jen málo gólových příležitostí. Čtvrthodinu před koncem vyprášil Pachecovy rukavice López a nic dalšího už se nestalo. Rayo si výsledek 2:0 v poklidu pohlídalo a získalo tři body. Naopak Alavés se už po tomto kole může objevit na sestupových příčkách.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Napíšu jen šifry . Z 8 -7. 1,91 kurz by více odpovídal. Ještě aktuální 1,81-3,55-4,89.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme jak bude reagovat opisovač na tip ef. 1,78-3,59-5,33. Napsat to já, už tam je na dvojku kurz 5,34.

Reagovat
smazaný uživatel

5,52 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele