33. kolo
21.04.2022 19:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Sevilly (© AFP)

Sevilla se po vítězné přestřelce v Levante vrátila na druhé místo

Pětigólové drama se šťastným koncem pro Rojiblancos bylo k vidění na Ciutat de Valéncia v Levante. Sevilla zareagovala na předchozí zaváhání Barcelony i Atlética a výhrou 3:2 se minimálně na pár hodin vrátila na druhé místo a zároveň si pojistila umístění v první čtyřce. Naopak v problémem zůstává Levante, které je předposlední.

Zápasy Sevilly bývají v poslední době bohaté na góly. Platilo to jak v souboji s Granadou (4:2), tak i s Realem Madrid (2:3). I tentokrát padlo pět branek a hodně tomu pomohl začátek utkání.

Sevilla totiž otevřela skóre po čtvrthodině hry. Ocampos převzal pas na polovině soupeře a potáhl balón až do pokutového území, kde v obležení hráčů dokázal centrem nalézt hlavičkujícího Jesúse Manuela Coronu. Domácí ale dostali rychlou možnost vyrovnat. Poté co došlo ve vápně Sevilly ke hře rukou, odpískal hlavní sudí pokutová kop! José Luis Morales ho bez problému proměnil a srovnal na 1:1.

Ani tento stav neměl dlouhého trvání a za dalších pět minut si Sevilla vzala vedení zpátky. Ocampos znovu adresoval do vápna Levante přesný balón a Corona ho i na ve druhém případě beze zbytku zužitkoval - 2:1. A tím nepříjemnosti domácích nekončily. Levante muselo ještě v prvním poločase poprvé střídat, když zraněného Sergia Postiga nahradil Óscar Duarte. Další branka už v první pětačtyřiceti minutovce nepadla a nutno podotknout, že Sevilla vedla zaslouženě.

Levante však zůstávalo v kontaktu a po změně stran mělo velkou šanci opětovně vyrovnat. V 71. minutě se provinil faulem ve vlastním vápně Acuňa, ale naštěstí pro Sevillu už José Luis Morales pokutový kop neproměnil. Brankář Bono jednak vystihl směr, ale především Morales netrefil zařízení.

V 82. minutě pak Sevilla vstřelila třetí gól a tím utkání rozhodla. Na Rakitićův rohový kop si naskočil Jules Koundé a nekompromisní hlavičkou dal na 3:1.

Levante se odmítalo vzdát a o pět minut později vykřesalo naději. Morales přihrávkou našel volného Roberta Soldada, který s velkým přehledem poslal balón do sítě. Domácí měli na vyrovnání i s nastaveným časem ještě zhruba osm minut, ovšem Sevilla výsledek 3:2 uhájila. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguie se alespoň na pár hodin vrátili na druhé místo tabulky, zatímco Levante zůstává předposlední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele