24. kolo
13.02.2022 16:15 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Nabil Fekir (© AFP)

Betis si na půdě Levante upevnil třetí příčku

Real Betis splnil roli favorita a na hřišti Levante zvítězil divokým výsledkem 4:2. Dvě branky "Verdiblancos" obstaral Nabil Fékir a prosadili se rovněž Edgar González a William Carvalho. Na straně domácích se dvakrát trefil Dani Gómez, ale na body to nestačilo.

Betis chtěl na Ciutat de Valéncia nejlépe zvítězit, aby si pojistil třetí místo v tabulce, na které se dotírají Barcelona s Atléticem Madrid. Levante zase potřebovalo uspět, aby oživilo své šance na záchranu, která se mu každým kolem vzdaluje.

Hosty nasměroval k vítězství první brankou Nabil Fékir už po čtrnácti minutách. Jeho ránu zpoza šestnáctky přizvedl jeden z obránců a brankář Cárdenas nestihl zareagovat. Levante se pokusilo o rychlou odpověď a přímák Josého Luise Moralese vytěsnil Rui Silva na rohový kop. Z něho domácí udeřit nedokázali a po půlhodině hry inkasovali druhý gól. Na centr od rohového praporku si naskočil Edgar González a hlavou zvýšil na 2:0.

Domácím prakticky nic nevycházelo, navíc pět minut před koncem museli kvůli zranění Veza poprvé střídat. Krátce na to pak Betis vsítil třetí gól a výrazně se přiblížil ke třem bodům. William Carvalho vypustil na hranici šestnáctky přízemní střelu a Cárdenas se natahoval marně. Ještě do konce prvního poločasu se domácím podařilo snížit a tím se vrátit zpět do zápasu. De Frutosovu přihrávku zasáhl na malém vápně Dani Gómez.

Levante chtělo vstoupit aktivně i do druhého poločasu a to se mu podařilo. Hned z kraje Dani Gómez snížil na rozdíl jediného gólu, když jistil střelu De Frutose takřka na brankové čáře. Z druhé branky se domácí neradovali dlouho a Betis si vzal dvoubrankový náskok zpět. Nabil Fékir se postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou do šibenice nedal brankáři šanci.

Do konce utkání stále zbývalo zhruba čtyřicet minut, ale další branka už nepadla. Betis si udržoval převahu a bez problému držel náskok. Iglesiase pak vychytal v dobré šanci Cárdenas, čtvrt hodiny před koncem nesmyslně zajel do protihráče Roberto Soldado a sudí ho za tento zákrok vyloučil. To znamenalo pro Levante obrovskou komplikaci, ze které se již nedokázalo dostat. Betis mohl výsledek několikrát definitivně potvrdit pátou branku, ale vždy si vylámal zuby na Cárdenasovi. Každopádně Andalusané vezou důležité tři body a zůstávají na třetí příčce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele