37. kolo
15.05.2022 19:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Jose Morales (© AFP)

Levante obralo Alavés o všechny body a stáhlo ho s sebou do druhé ligy

Už jistě sestupující Levante v předposledním kole LaLigy otočilo zápas s Alavésem a po výhře 3:1 rozhodlo o pádu svého soupeře do nižší soutěže. Z výhry se domácí mohli radovat díky povedené druhé půli, kdy nejprve v 53. minutě vyrovnal Óscar Duarte a čtvrt hodiny před koncem obrat dokonal Roger Martí. Deportivo se tak se španělskou elitou po šesti sezonách loučí.

Levante si vysokou prohrou v minulém kole s Realem Madrid zajistilo sestup do druhé nejvyšší španělské soutěže. Naopak Deportivo si vítězstvím proti Espanyolu ještě jiskřičku naděje na záchranu udrželo. Na nesestupovou pozici však ztrácelo čtyři body a v případě vítězství Cádizu už by mu nestačil ani tříbodový zisk. I přesto hosté nastupovali do utkání s jednoznačným cílem vyhrát, a zabojovat tak o sedmou účast v LaLize v řadě.

Domácí celek působil v úvodu utkání lepším dojmem, když v první půlhodině hry nedovolil soupeři zakončit a sám zkusil své štěstí hned čtyřikrát. Žádný pokus však brankáři z akademie Realu Madrid Fernandu Pachecovi příliš práce nenadělal. Skóre zápasu tak otevřel Alavés, když špičkou z bezprostřední blízkosti procedil míč do branky ve 37. minutě Joselu. V nastaveném čase první půle se Joselu dostal k dalšímu nebezpečnému pokusu, tentokrát však jeho hlavičku z malého vápna dokázal brankář Alejandro Primo reflexivně vyrazit.

Vyrovnání se domácí fanoušci dočkali už osm minut po změně stran, kdy míč z rohového kopu našel hlavu Duarteho, který nechytatelně o horní tyč skóroval. S postupem času hru stále více kontrolovalo Levante, a záchranářská mise Alavésu se tak značně komplikovala. Vedení mohl zpět na stranu Deportiva zvrátit efektivním způsobem Florian Lejeune, z dalekonosného přímáku ale orazítkoval pouze spojnici. Veškeré naděje ale pohasly v 75. minutě, kdy si Martí našel odražený míč a střelou do protipohybu nedal brankáři šanci. V šesté minutě nastaveného času navíc ještě proti rozhozené obraně soupeře prosadil kanonýr José Luis Morales.

Levante svůj předposlední zápas v nejvyšší španělské soutěži dotáhlo do vítězného konce a rozhodlo tak o sestupu Deportiva. Oba celky se pak se soutěží rozloučí 22. května. Alavés přivítá na vlastním hřišti Cádiz, Granotes pak svedou bitvu s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Klusal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele