25. kolo
19.02.2022 14:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Villarreal slaví (© AFP)

Villarreal CF veze z Granady výhru 4:1, hattrickem se blýskl Danjuma

Fotbalisté Villarrealu se v generálce na Juventus naladili vítězně a na půdě Granady zvítězili 4:1. Utkání nabídlo nejen pět branek, ale i spoustu dalších šancí na obou stranách. Náskok Žluté ponorky vytvořil už v prvním poločase dvěma góly Danjuma, Milla po změně stran z pokutového kopu snížil, ovšem to bylo ze strany domácích vše. Arnaut Danjuma v závěru zkompletoval hattrick a poslední slovo měl v nastavení Gómez.

Už v úterý čeká Villarreal náročný zápas Ligy mistrů proti Juventusu a v sobotu se na něj naladil vítězně. Hosté začali na Estadio Nuovo los Cármenes aktivně a Granada počátek zápasu přečkala jen se štěstím. Nejprve nepříjemný střílený centr vytěsnil Maximiano a chvili na to Aurierův nadzemní centr poslal Danjuma mimo branku.

Granada v úvodní čtvrthodině sice neinkasovala, ale přišla o zraněného Maxima Gonalonse, kterého nahradil Uzuni. Ve 21. minutě se poprvé dostali do šance i domácí a průnik Suáreze skončil nepřesnou přízemní střelou. Villarreal byl ale lepší a po půlhodině hry šel zaslouženě do vedení. Nový muž na hřišti Uzuni ve vlastním vápně fauloval a nejenže sudí nařídil pokutový kop, ale hráče Granady ocenil rovnou červenou kartou. Svůj verdikt následně pozměnil a červenou barvu vyměnil za žlutou, nicméně penalta zůstala. Arnaut Danjuma jí proměnil a Žlutá ponorka vedla.

Utkání diváky rozhodně nenudilo, prakticky pořád se na hrací ploše něco dělo a oba týmy si vytvářely spousty příležitostí. Například Pau Torres z malého vápna přestřelil a Arnaut Danjuma poté, co obešel Maximiana, zvýšil na 2:0. Ze strany Villarrealu to v prvním poločase nebylo vše. Střelu Lo Celsa vyrazil Maximiano a dorážka Danjumy skončila mimo. Hostující útočník tak poprvé odmítl zkompletovat hattrick.

Směrem dopředu se snažila i Granada a dlouho jí nebylo přáno. Suárezův gól nebyl uznán kvůli ofsajdu Moliny a za chvíli Suárez opět pohořel, když se dostal před brankáře Asenja a ten předvedl klíčový zákrok.

Domácí se ale dočkali a po hodině hry sudí odpískal pokutový kop i na jejich straně. Aurier zahrál ve vápně vysokou nohou a nabídnutou možností nepohrdl Luis Milla. Granada v tu chvíli vycítila možnost na bodový zisk a měla další velké šance. Suárezovu scházel k zakončení do prázdné branky kousek a tvrdou ránu Puertase zneškodnil Asenjo. Plejáda zahozených šancí pokračovala na obou stranách a dalšího gólu se dočkali příznivci Villarrealu v 81. minutě. Střelu Chukwuezeho zasáhl Torrente rukou a tak následovala penalta. Arnaut Danjuma si šanci na hattrick nenechal ujít a povedenou ranou zvýšil na 3:1. Definitivní rozhodnutí pak přinesl nastavený čas a Moises Gómez, který využil výborné přihrávky, obešel brankáře a střelou do prázdné branky zakončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neznám nikoho , kdo by jen tak dával 4,19 násobek.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz na následující kolo-kopie 9. kola .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele