4. kolo
13.09.2021 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sergio Canales (© AFP)

Betis má první výhru, minutu před koncem jí vystřelil Canales

Pondělní dohrávku mezi Granadou a Betisem zvládli lépe hosté. Betis byl po celé utkání lepším týmem, ale rozhodující branky se dočkal až minutu před koncem, když proměnil parádní sólo Sergio Canales.

Hosté mohli udeřit už po pěti minutách, když obdržel do rozhozené obrany přihrávku Fékir a sám před Maximianem neuspěl. Brankář Granady dobře vyběhl a Fékirovu střelu zablokoval. O pár minut později si ale Maximiano vybral slabší chvíli a po jeho chybě z úhlu netrefil odkrytou branku Cristian Tello. Betis hrál dobře, přesto musel Pellegrini řešit jednu nepříjemnost a po dvanácti minutách stáhl ze hřiště zraněného obránce Bartru.

Po půlhodině hry měl Betis už třetí velkou šanci a v ní Fékir opět neuspěl. Granadu tentokrát zachránila tyčka. Domácí se horko těžko bránili, po následném rohovém kopu a teči Carvalha vytáhl pohotový zákrok Maximiano. Granada si vytvořila jedinou vážnější šanci před koncem poločasu, ale balón po centru Monchua a zásahu špičkou kopačky Montora přeletěl branku. Užuž to vypadalo, že se půjde do šaten za bezbrankového stavu, když v tom ve druhé minutě nastavení zařídil vedení Verdiblancos Rodri. Betis šel do rychlého kontru, načež si Rodri navedl balón ke střele a levačkou nedal Maximianovi šanci.

Hosté vedli zcela zaslouženě. V prvním poločase měli více ze hry a Granadu s výjimkou jediného momentu do ničeho nepustili. I začátek druhého poločasu patřil Betisu, nicméně v 66. minutě se měnil výsledek ve prospěch Granady. Nový muž na hřišti Rochina našel přihrávkou Luise Javiera Suáreze a ten povedenou ranou k přední tyči srovnal na 1:1.

Betis cítil, že remíza je pro něho málo a má na to, aby získal tři body. Sedm minut před koncem zkusil střelecké štěstí Joaquín, ale Maximiano si pro balón v pohodě došel. V 89. minutě se rozhodl pro individuální akci Sergio Canales, dostal se z obležení tří hráčů a vyrazil směr pokutové území, kde přesně zakončil. Jeho povedené sólo znamenalo premiérové vítězství Betisu v nové sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele