18. kolo
19.12.2021 14:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Jorge Molina (© AFP)

Granada potvrdila zlepšení a Mallorcu rozdrtila 4:1

Už čtvrté utkání bez porážky si v rámci LaLigy připsala Granada, která porazila 4:1 Mallorcu. Hattrickem se blýskl Jorge Molina, nicméně průběh utkání tak jednoznačný nebyl. Dvě branky vsítili domácí až v nastaveném čase, do otevřené obrany soupeře.

Granada sice stále zůstává až ve druhé polovině tabulky, ale za poslední měsíc se přeci jenom zlepšila. V neděli odpoledne to na vlastní kůži pocítila Mallorca, která na svého soupeře nevyzrála už přes sedm let.

Po čtvrthodině hry si Granada vytvořila první gólovku, ovšem skóre se zatím neměnilo. Luis Javier Suárez se z první opřel do balonu, ale obrana Mallorcy jeho pokus srazila na rohový kop. Domácí se dočkali až o pět minut později. Suárez táhl balón od poloviny hřiště k šestnáctce, kde ho rozdal doleva na skórujícího Jorgeho Molinu.

Domácí se z vedení dlouho neradovali, protože za další čtyři minuty Mallorca srovnala. Na Costův centr z levé strany si naskočil Dani Rodríguez a Luis Maximiano byl bez šance. Granada si mohla vzít vedení zpátky, ale po půlhodině hry Machís trestuhodně netrefil odkrytou branku.

Druhý poločas se ukázal být jako rozhodující. V 62. minutě Granda opět vedla, když se balón dostal k Jorgemu Molinovi, který ho bez váhání napálil do branky. Pro Mallorcu ještě nebylo nic ztracené, nicméně zvýšená aktivita se nekonala.

Granada se spokojila s těsným náskokem a ten hodlala udržet do závěrečného hvizdu. Domácí se bránili skutečně dobře a v závěru nakonec přidali pojistku. Nejprve ve druhé minutě nastavení zkompletoval hattrick Jorge Molina, když zakončil rychlý kontr do otevřené obrany a za další čtyři minuty pečetil výsledek na konečných 4:1 Antonio Puertas. Velkou měrou k tomu přispěl Suárez, který ještě udržel balón na hrací ploše a přihrávkou na přední tyč našel pohotového Puertase. Granada mohla být s výkonem a konečným výsledkem naprosto spokojena. Pro Mallorcu je výsledek až příliš krutý.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ŠIFRA.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele