30. kolo
03.04.2022 18:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Jorge Molina (© AFP)

Rayo v Granadě podalo heroický výkon, ale na výhru to nestačilo

Rayo Vallecano jede z Granady domů zklamané. Po dvaceti minutách sice vedlo o dvě branky, jenže nakonec bralo jen bod. Zčásti si za to může samo, protože dlouhých 40 minut hrálo v oslabení bez vyloučeného hráče.

Domácí Granada se na úvod předvedla hodně smolně až nešťastně. Už v šesté minutě totiž mladý brankář Maximiano tahal míč ze své sítě. Po Palazonově centru od rohového praporku se do vzduchu pověsil zkušený a robustní obránce Alejandro Catena a nekompromisní hlavičkou poslal míč do těch správných míst.

A aby toho šoku nebylo pro domácí málo, tak jen o 11 minut později musel Maximiano do brány pro balon ještě jednou. Tentokrát inkasovala Granada po pozemní akci Raya. García našel přihrávkou do druhé vlny pod sebe útočníka Sergiho Guardiolu, který si balon rychle zpracoval a přesnou ranou k tyči nedal Maximianovi šanci zasáhnout - 2:0 pro hosty.

Granada byla z takového vývoje událostí samozřejmě dost překvapená a chvíli jí trvalo, než se dokázala dát dohromady. Pravdou ale je, že se tempo zápasu poté razantně uklidnilo. A Granada se zejména po změně stran začínala docela osmělovat.

Hodně jí samozřejmě pomohla jednapadesátá minuta. Tehdy se totiž ke druhému ostrému zákroku v rozmezí dvou minut (!) odhodlal hostující záložník Santi Comesaña a sudí mu ihned po druhé žluté kartě ukázal červenou jízdenku směrem šatny. A to byla voda na mlýn domácí Granady. Ta se totiž po hodině hry mohla radovat z kontaktní branky. Sánchez si dlouhý míč do vápna zpracoval hrudí, což se proměnilo v asistenci pro Jorgeho Molinu!

Následně byl za nemístné poznámky vyloučen hostující kouč a psychika Raya se začala sypat jako domeček z karet. Zcela zásadní ránu do jejího srdce ale přineslo až nastavení. Ve třetí nastavené minutě totiž po faulu Cateny sudí oznámil, že domácí Granada bude kopat pokutový kop! K němu se postavil Luis Milla a trefil to bezpečně - Stole Dimitrievski nestačil nijak reagovat! Granada slaví hodně šťastnou remízu, zatímco hosté smutní.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele