32. kolo
17.04.2022 14:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

José Luis Morales (© AFP)

Morales zdeptal obranu Granady a pořádně zamotal záchranářskou zápletku

Fotbalisté Levante ve 32. kole LaLigy zvládli stěžejní duel pro oživení jejich nadějí na záchranu a na půdě Granady vyhráli 4:1. Klíčovou postavou zápasu byl José Luis Morales, jenž si už v 17. minutě připsal krásnou asistenci u úvodní branky a po změně stran proměnil penaltu, kterou sám vybojoval. Za předcházející zákrok byl po druhé žluté kartě vyloučen Germán Sánchez.

Granada byla jedním z celků, které Levante muselo porazit k tomu, aby mělo šanci na udržení se v nejvyšší španělské soutěži. Domácí fotbalisté se totiž nacházeli na 16. příčce s náskokem sedmi bodů na sestupové pásmo. Hosté jistě chtěli navázat na velmi dobrý výkon z posledního kola, kdy až do 92. minuty drželi s Barcelonou vyrovnaný stav. Nazaries naopak toužili po prolomení domácí série bez vítězství, která trvala již šest klání v řadě.

Hostující tým přetavil herní převahu ve vedoucí branku už v 17. minutě, když se na levé straně vápna dokázal Morales zbavit dvou strážců a následně naservíroval míč před prázdnou bránu Danimu Gómezovi, který se nemýlil. Tři minuty před koncem první půle dělilo Granadu od vyrovnání pár centimetrů. Sergio Escudero se za hranicí velkého vápna postavil k volnému přímému kopu a vyslal tvrdou střelu, která orazítkovala horní tyč.

V 51. minutě se k zakončení na hranici šestnáctky buldočím způsobem protlačil Jorge Molina a vypálil na bránu hostů pumelici, kterou fantastickým způsobem zneškodnil pohotový Dani Cárdenas. O tři minuty později se v pokutovém území dopustil nedovoleného zákroku Sánchez. Hlavní sudí nejprve faul neviděl, ale po konzultaci s videorozhodčím nařídil pokutový kop a navíc domácímu hráči udělil i druhou žlutou kartu. Penalty se pak chopil sám faulovaný Morales a střelou doprostřed brány proměnil. V 78. minutě definitivně zápas rozhodl Mickaël Malsa, který zakončil z hranice penaltového puntíku projektilem k pravé tyči rychlý protiútok svého týmu. Ve druhé minutě nastavení ještě sice zvládl snížit Álex Collado, ale o tři minuty později uzavřel gólový účet utkání Roberto Soldado. Zkušený útočník z bezprostřední blízkosti doklepl míč do sítě po předcházející skrumáži před brankářem.

Levante tak velmi důležitý zápas o záchranu zvládlo a připsalo si plný počet bodů. V dalším kole, které se odehraje 20. dubna, jej bude čekat nelehký úkol v podání Sevilly. Nazaries se o den později střetnou se silným Atlétikem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele