34. kolo
01.05.2022 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Luis Milla (© AFP)

Druhý zápas pod Karankou, druhý bod. Granada se v boji o záchranu zvedá pomalu

V utkání 34. kola španělské LaLigy remizovala domácí Granada 1:1 se Celtou Vigo. Zápas dvou týmů ve špatné formě nabídl branky až v poslední dvacetiminutovce. Na vlastenec domácího Antonia Puertase odpověděl v nastaveném čase Luis Milla. Svěřenci Aitora Karanky i přes vydřený bod čekají na domácí výhru již více než čtyři měsíce.

Granada po jmenování nového trenéra Karanky dokázala v posledním kole vybojovat velmi cenný bod proti Atlétiku Madrid. Pokud ovšem chtěla pomýšlet na záchranu, potřebovala sbírat body po třech. O to se pokusila na domácí půdě proti Celtě Vigo, která z posledních šesti klání vyhrála pouze jednou. Nazaries navíc toužili prolomit mizérii na domácím stadionu, kde v letošním roce ještě nepoznali chuť vítězství.

Velmi tuhý boj v úvodu klání okořenila devátá minuta. Výborný presink hostů rezultoval v šanci Santiho Miny, jehož však domácí gólman vychytal, následnou dorážku pak na brankové čáře zlikvidoval pro změnu Germán Sánchez. Další příležitost měli Los Celestes ve 21. minutě. Iago Aspas pláchl po pravé straně a naservíroval míč před branku, na snahu klubové ikony však nenavázal ani jeden z ofenzivních spoluhráčů. Domácí se první větší možnosti dočkali až pár minut před odchodem do kabin, Luis Suárez však pouze nechal vyniknout Matíase Ditura v brance hostí. Když pak ve 45. minutě netrefil branku v úniku Aspas, skončilo první dějství bez branek.

Mírnou převahu na míči měli i ve druhé půli hosté, v žádnou příležitost ji však dlouhou dobu nedokázali přetavit. V 67. minutě to podobně jako v prvním poločase zkoušel Aspas, jeho přihrávku však zlikvidoval gólman Luis Maximiano. O chvíli později se už hostující kapitán mohl radovat. Po ojediněle rychlém přechodu do útoku vypálil z úhlu a Puertas ve snaze zabránit gólu velmi kuriózně takřka dovezl míč až za čáru. V 80. minutě mohl vedení zvýšit opět Aspas, dělovkou z vápna však Maximiana nepřekonal. Alespoň bod mohl domácím vystřelit mladík Matias Arezo, jenž ale hlavičkoval pouze doprostřed. Když se pak neujala ani výstavní rána Alexe Collada, zdálo se, že je skoro hotovo. V 92. minutě však vyslal Darwin Machís ostrý centr do vápna a chytrá patička Milly rozhodla o konečné remíze.

Granada tak opět nedokázala zvítězit, v boji o záchranu si alespoň připsala cenný bod. Oba celky bude další ligový duel čekat 7. května. Nazaries svedou klíčovou bitvu s Mallorkou, Celta Vigo pak na svém stadionu přivítá Alavés.

Autor: Livesport.cz / Hynek Štěpán

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele