36. kolo
10.05.2022 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Granada se znovu přiblížila záchraně a brankou Collada porazila Athletic

Jak se správně bojuje o záchranu ukazuje v posledních dnech Granada. O víkendu nastřílela šest branek Mallorce a ve středu večer udolala jediným gólem Álexe Collada baskický Athletic 1:0. Hosté si porážkou přivřeli dveře do evropských pohárů.

Pro Granadu je to nesmírně důležité vítězství, kterým udrží dvě kola před koncem náskok na sestupové pozice. Granadě se doma proti Athleticu daří a středeční večer to znovu potvrdil. Álex Collado zajistil domácím vedení až ve 36. minutě. Šlo o první výraznější moment a stál za to.

Po chybné rozehrávce si hráči Granady udělali "dobrý den" s brankářem Simónem a Álex Collado střelou do prázdné branky zadělal na tři body. Na odpověď měl Athletic ještě spoustu času, nicméně v prvním poločase už se ke slovu nedostal.

I ve druhém poločase dělali hosté co mohli, nicméně k ohrožení branky Maximiana nedocházelo. Pro Athletic byl zápas na Nuevo los Cármenes jedním velkým trápením, které navíc prohloubil v 85. minutě druhou žlutou kartou Mikel Vesga.

Oslabený soupeř mohl inkasovat ještě jednou, ale gól Luise Javiera Suáreze neplatil kvůli odmávanému ofsajdu. Ještě v sedmé minutě nastavení sahali Baskové po remíze, jenomže ani zkušený Raúl García balón do branky nedostal. Granada si výhrou pojistila postavení mimo sestupové pásmo a výrazně se přiblížila záchraně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele