14. kolo
21.11.2021 14:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Getafe (© AFP)

Getafe deklasovalo Cádiz a připsalo si druhou výhru v sezoně

Teprve druhou, avšak o to působivější výhru v sezoně zaznamenalo Getafe. Madridský celek rozstřílel 4:0 Cádiz a alespoň trochu zlepšil své postavení v tabulce. Domácí rychle poslal do vedení Olivera a po změně stran postupně zvýšili skóre Cuenca, Ünal a Mata.

Pro Getafe je to pochopitelně důležité vítězství, které mu může dodat potřebné sebevědomí. Zvítězit o čtyři góly, to je přesně to, co Azulones potřebovali.

Do zápasu vstoupili dobře a už v 7. minutě je poslal do vedení hlavičkující Mathias Olivera. Pochvalu zaslouží také Damián Suárez, jehož centr byl jako z učebnice. Asi nejzajímavější možnost Cádizu v prvním poločase přišla ve 20. minutě a měl jí na svědomí Perea. Jeho rána z hranice šestnáctky se však mezi tři tyče nevtěsnala. Cádiz postupně získal větší územní převahu, což bylo dáno i vývojem zápasu, ale šanci na vyrovnání neměl.

Hosté o přestávce zvýšili ofenzivní sílu střídáním, jenomže to mělo úplně opačný efekt. V 57. minutě vyslal na branku Ledesmy další varování Ünal a jen o tři minuty později Getafe skutečně navýšilo vedení. Na další precizní centr, tentokrát z dílny Arambarriho si naskočil Jorge Cuenca a bylo to 2:0.

Tím se Azulones definitivně uklidnili a do konce zápasu vstřelili ještě dva góly. Čtvrthodinu před koncem měli domácí štěstí, protože Jiménez i s pomocí teče orazítkoval tyč a v 81. minutě už přišla třetí branka. Obrana Cádizu znovu nepokryla centr a hlavou vsítil gól Enes Ünal. Ve čtvrté minutě nastavení pak pečetil výsledek na konečných 4:0 chytrým volejem Jaime Mata.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele