30. kolo
03.04.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Barcelona díky Pedrimu porazila Sevillu a poskočila na druhé místo

Barcelona si vyměnila místa se Sevillou a vrátila se za záda vedoucího Realu Madrid. Kůra trenérem Xavim jí zatím vychází na výbornou a na samotný vrchol jí schází jen dvanáct bodů, což by se ještě před pár měsíci zdálo jako holý nesmysl. Dnes jí stačila jediná branka, jejímž autorem se stal mladičký Pedri.

Představa, že by Barcelona měla po třiceti odehraných utkáních na kontě 60 bodů a jen 9 jí scházelo na čelo a největšího rivala, by se i těm nejzarytějším fanouškům Blaugranas ještě před pár měsíci zřejmě zdála jako čiré bláznovství a utopie. Ale přesto by to teoreticky mohla být pravda. Momentálně totiž Barcelona doma dokázala porazit Sevillu a dostat se na druhé místo za Real s tím, že jako jedinému týmu z první čtyřky jí schází odehrát ještě jedno utkání.

Barceloně bylo samozřejmě jasné, že dneska se hraje o hodně, a od prvních minut ukazovala obrovskou chuť do hry. Nepochybně si přála napodobit nedávné utkání s Realem Madrid. Po dvanácti minutách odcentroval jemný pas Dembélé na hlavu Frenkieho de Jonga a tem hlavou z blízkosti dokázal zamířit jen vysoko nad.

Možná právě vědomí odpovědnosti a důležitosti dnešního duelu možná svazovalo nohy oběma jedenáctkám. Protože jindy ofenzivně hrající mančafty se dnes spíš schovávaly za větší množství nahrávek a primárně snahu neudělat chybu.

Minutu před koncem první půle se po ose Pedri - Dembélé - Torres Barcelona dostala do větší šance, kterou na poslední chvíli hasil Koundé. Po změně stran se občas u míče mihl rychlík Lamela, ale jeho zakončení ani nahrávky na lépe postavené spoluhráče dnes postrádaly přesnost. Obě defenzivy pracovaly velmi spolehlivě.

S postupem času začínalo být jasné, že utkání dnes dost možná rozhodne jediný gól. A ten visel ve vzduchu. Především potom, co Gerard Piqué po rohu hlavičkoval jen do břevna! Z tohoto varování si Sevilla nic nedělala a brzy na to doplatila. Dembélé vymyslel za vápnem nahrávku na mladíka, kterému nikdo neřekne jinak než Pedri. Překvapivý tahoun ofenzivy Blaugranas udělal dvě kličky, čímž se zbavil obránce, a vypálil mimo dosah brankáře Bounoua!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele