34. kolo
01.05.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Barcelona těsně porazila Mallorcu, rozhodli Depay s Busquetsem

Barcelona zvládla úlohu favorita a v neděli večer si připsala další důležité tři body. Po mírném klopýtnutí v předcházejících týdnech Barcelona opět bodovala naplno, k čemuž jí pomohly trefy Depaye s Busquetsem.

Barcelona chtěla opět bodovat naplno a soupeře k tomu měla přímo skvělého - Mallorcu, jejíž forma rozhodně nenaplňuje její fanoušky optimismem. A to ani přesto, že pod nově příchozím trenérem Aguirrem se jí začalo přeci jen dařit. V úvodu utkání se ale na hřišti ukazovala jen Barcdlona. Gaviho nahrávku posunul Aubameyang hlavičkou na bránu a brankář Sergio Rico měl co dělat, aby jeho zakončení vyrazil.

Růžky nejednou vystrčila i Mallorca. Ve 20. minutě dokázal Oliván na zadní tyči odcentrovat poměrně těžký míč a Niño ve skluzu mířil jen těsně nad bránu! Tohle byla obrovská šance a Barcelona věděla, že si na podobné mezery musí dávat dobrý pozor. Po pár minutách dokázala díky Araújově hlavičce dát gól, ale ofsajdový praporek její radost zmařil.

Po pětadvaceti minutách už to ale domácím konečně vyšlo i podle regulí. Alba krásným pasem našel za obranou hostí naběhnuvšího Memphise Depaye, který si už poradil a sám před brankářem Ricem zachoval chladnou hlavu - 1:0 pro Blaugranas.

Memphis Depay byl hodně nebezpečným hráčem Barcelony a měl na svědomí i další šanci, kterou si domácí vybudovali. A nebýt včasného zákroku Olivána, který si míč srazil do tyče, dost možná by Barcelona vedla o dvě branky. Ono se jí to stejně vyplnilo, jen asi o pět minut později. Gaviho centr využil Ferrán Torres k tvrdé střele, kterou brankář Rico odrazil jen k Sergiovi Busquetsovi. Zkušený středopolař neměl problémy s tím dostat míč do sítě a slavil.

Do další šance se hnal Aubameyang, ale jeho volej poslal míč nad bránu. Dvacet minut před koncem dokázal Ferrán Torres dostat míč do sítě, ale tentokrát sudí jeho trefu kvůli ofsajdu neuznal. Pískal až na opačné straně trefu Antonia Raílla, který centr od Sevilly se štěstím dokázal kolenem dostat do sítě a aspoň snížil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele