8. kolo
03.10.2021 16:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Raúl de Tomás (© AFP)

Real poprvé padl, přemohl ho Espanyol

První porážku v LaLize má za sebou Real Madrid. Jen pár dní po obrovském šoku s Šeriffem Tiraspol prohrál i na půdě nováčka Espanyolu a završil mimořádně nepovedený týden. Espanyol šel do vedení už po sedmnácti minutách gólem Raúla de Tomáse a po změně stran zvýšil povedenou individuální akcí Aleix Vidal. Real Madrid stačil jen snížit a jeho další dva góly nebyly kvůli ofsajdu správně uznány.

Byl to zvláštní den především pro jednoho muže. Brankář Diego López v Realu Madrid působil a po roční pauze strávené v nižší soutěži se zase mohl proti svému bývalému týmu představit, navíc v roli kapitána. Real Madrid byl favoritem a Carlo Ancelotti udělal jen málo změn. Pouze na lavičce náhradníků zůstali Casemiro nebo Eden Hazard, ale i tak vyběhla na trávníku RCDE Stadium silná sestava.

Diego López šel do akce už po čtyřech minutách. Po chybné přihrávce se vydali do útoku Vinícius Júnior s Karimem Benzemou a nevýraznou střelu Francouze brankář Espanyolu v pohodě lapil. Také domácí se osmělili a střelu Embarby z dobrých 25 metrů vytěsnil Courtois na rohový kop. Espanyol se nebál útočit a v 17. minutě šel do překvapivého vedení. Embarba po vynikající přihrávce poslal balón na přední tyč, kde Raúl de Tomás procedil balón za záda Courtoise - 1:0. Real Madrid chtěl okamžitě vyrovnat, ale pokus Militaa skončil jen na horní síti. Hosté postupně získávali větší a větší územní převahu, avšak nejtěsnější vedení Espanyolu se v prvním poločase nezměnilo.

Dalo se očekávat, že Real ve druhé půli přitopí pod kotlem. V 50. minutě hlavičkoval těsně vedle tyče aktivní stoper Militao a za dalších deset minut stihla hosty další pohroma. Aleix Vidal se od poloviny hřiště nadechl k sólu, Nachovi přitom nasadil jesličky a střelou k tyči překonal Courtoise. Dvoubrankové manko už představovalo pro Real vážný problém.

A to mohlo být hůř, protože o čtyři minuty později pelášil sám na branku Realu Darder a naštěstí pro hosty poslal balón mimo tři tyče. Poté přišly šance Madridu a dokonce Benzemův gól, který kvůli předcházejícímu ofsajdu neplatil. Až v 71. minutě se Ancelottiho svěřenci dočkali. Karim Benzema si tak dlouho naváděl balón ke střele, až se před ním objevil prázdný prostor a Francouzova střela zapadla k tyči.

Real Madrid měl na vyrovnání ještě dvacet minut a bylo přirozené, že Espanyol zatlačil k jeho šestnáctce. V 80. minutě hlavičkoval mimo Benzema a o chvíli později Hazardův gól kvůli ofsajdu neplatil. Realu nepomohlo k vyrovnání ani šest minut nastavení a poprvé v sezoně LaLigy prohrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net, o2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

V následujícím kole bych se nedivil, kdyby rupli s Cadizem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápasy Real-Bilbao a Granada- Atletico jsou odloženy???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele