10. kolo
23.10.2021 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Dario Benedetto (© AFP)

Duel Elche s Espanyolem skončil remízou

Nakonec asi spravedlivá dělba bodů. Domácí Elche ovládlo první poločas, ale hosté předvedli na začátku druhé části dějství fantastický obrat. Výhru si však Katalánci neodvezli, neboť šest minut před koncem srovnal na konečných 2:2 Benedetto.

Na Estadio Manuel Martínez Valero se neodehrálo špatné utkání. Koneckonců čtyři branky jsou zárukou minimálně zajímavé podívané.

Už čtvrtá minuta přinesla vzrušení na obou stranách. Nejprve se marně dožadoval penalty Lucas Pérez a vzápětí pokus de Tomáse pacifikoval brankář Casilla. O minutu později přišlo ze strany Espanyolu další nebezpečí a Pedrosa svojí ranou minul. V 9. minutě už dostal balón do sítě Fidel, ale slavit se kvůli ofsajdu nemohlo.

Bezbrankový stav vydržel do 23. minuty. Lucas Boyé tvrdě vypálil z hranice šestnáctky k tyči a Diego López byl bez šance. Espanyol se v prvním poločase prosadit nedokázal. Jeho chvíle přišla až po změně stran.

Pouhé dvě minuty stačily hostům na fantastický obrat. V 51. minutě se po přihrávce de Tomáse prosadil Manu Morlanes a za další minutu dokonal otočku sám Raúl de Tomás. Naprosto rozhozené Elche pak výtečným zákrokem zachránil opět proti de Tomásovi Casilla. Byl to klíčový moment, protože domácí se udrželi ve hře.

Tempo se zhruba po hodině hry zvýšilo a oba celky si vytvářely jednu šanci za druhou. Hlavička de Tomáse skončila nad, Morenteho ránu schoval López do rukavic a další pokus hlavou, tentokrát v podání Benedetta, šel mimo tři tyče.

Elche se nevzdávalo a šest minut před koncem se dočkalo vyrovnání. Balón odražený od Herrery se dostal ke kopačkám Daria Benedetta a jeho prudké ráně z blízkosti už nikdo zabránit nemohl. Vyhrát mohly oba týmy a ještě k tomu měly velké šance. Už v páté minutě nastavení nepropálil zblízka brankáře Lópeze Palacios. Ofenzivně laděné utkání skončilo remízou 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele