34. kolo
30.04.2022 14:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Alavésu (© AFP)

Villarreal po prohře na Anfieldu nebodoval ani na Estadio Mendizorrotza

Alavés v sobotním zápase vyhrál nad Villarrealem a připsal si velmi důležité tři body. Domácí se dvakrát prosadili v první půli, kdy se trefil Laguardia a Escalante. Villarreal dokázal jen snížit, a to z kopačky Chukwuezeho.

Domácí Alavés šel do překvapivého vedení hned z první příležitosti zápasu. Míč z rohového kopu, který zahrával Manu García, směřoval na přední tyč, kde jej tečoval Joselu. Ve vápně se nejlépe zorientoval domácí kapitán Víctor Laguardia a ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu.

Po inkasování branky převzal Villarreal iniciativu, ale srovnat nedokázal Dia, jehož střela mířila jen těsně vedle Pachecovy brány, ani Pedraza, kterému k vyrovnání chyběl jen kousek štěstí.

Z branky se však o nedlouho později radovali opět domácí. Krajní obránce Rubén Duarte převzal balón na hranici šestnáctky, doběhl s ním až k brankové čáře a poslal milimetrově přesnou přihrávku na osamoceného Gonzala Escalanteho. Ten se z malého vápna nemýlil, a tak se šlo o poločasové přestávce do kabin za stavu 2:0.

Hned dvě změny v sestavě provedl Unai Emery před začátkem druhé půle. Na hřišti se objevili Argentinci Juan Foyth a Giovani Lo Celso a druhý jmenovaný si po necelých dvou minutách připsal asistenci. Po jeho přihrávce jsme byli svědkem záblesku geniality Samuela Chukwuezeho. Ten po krásné individuální akci nachytal domácího brankáře Pacheca, který k překvapení všech nedokázal zabránit snížení stavu utkání.

V závěru zápasu se ještě vyznamenali oba gólmani. Loumův pokus vytáhl na roh Sergio Asenjo, na druhé straně si na Pachecovi dvakrát vylámal zuby Paco Alcácer. V nastavení byl Villarreal vyrovnání nejblíže, nicméně rána Triguerose mířila nad.

Deportivo Alavés má po dnešní překvapivé výhře stále šanci na záchranu, na sedmnáctý Cádiz ztrácí čtyři body. Naopak Villarreal již zřejmě nadobro přišel o možnost kvalifikovat se do Ligy mistrů skrze umístění v LaLize.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:0 0:1 Villarreal neprohra pls

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele