24. kolo
13.02.2022 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Alavésu (© AFP)

Valencia prohrála v Alavésu a zůstává ve druhé polovině tabulky

Velmi důležité tři body získal v domácím zápase Alavés, jenž tak oživil své šance na záchranu. Proti Valencii byl lepším týmem a po brance Mamadoua Louma se zaslouženě ujal vedení. Netopýři dokázali odpovědět až po změně stran proměněnou penaltou Gonçala Guedese, ale poslední slovo měl rovněž z penalty Joselu.

Deportivo začalo aktivně a hned dalo hostům pocítit, kdo že je na Mendizzorrotze pánem. Loum vypálil tvrdou ránu, kterou musel likvidovat Mamardašvili. Na druhé straně zase střílel Guedes a i Pacheco si připsal důležitý zákrok.

Ve 14. minutě už to domácím klaplo. Po rohovém kopu hlavičkoval Escalante a Mamardašvili naneštěstí pro hosty vyrazil balón jen k nohám Mamadoua Louma, jenž dorážkou zajistil svému celku vedení. Deportivo bylo při chuti a Mamardašvili musel opět zasahovat po ráně Lejeuneho. Valencia měla jen málo příležitostí a jednu z nich poslal André do náruče připraveného Pacheca.

I když Netopýrům patřila statistika držení balónu, produktivita byla jasně na straně domácích. Valencia proto nachystala na druhý poločas hned trojí střídání a po hodině hry se dočkala pokutového kopu. Jason neměl ve vápně ruku u těla a po zásahu balónem se pískal pokutový kop. Gonçalo Guedes jí s přehledem proměnil a srovnal na 1:1.

Do konce zápasu ještě zbývala půlhodina a v 74. minutě se pískala penalta i na druhé straně. Musah fauloval Escalanteho a Joselu vrátil vedení na stranu Deportiva. Jak se nakonec ukázalo, byl to klíčový moment zápasu. Valencia už vyrovnat nedokázala a z Mendizzorrotzy se vrací s nepořízenou. Deportivo stáhlo ztrátu na nesestupové příčky na tři body, zatímco Valencia zůstává až ve druhé polovině tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele