2. kolo
21.08.2021 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fer Niño (© AFP)

RCD Mallorca dobyla Mendizorrotzu!

Nejtěsnější vítězství si ze hřiště Deportiva Alavés odváží nováček RCD Mallorca. Výrazně k tomu dopomohlo i vyloučení Rubéna Duarteho, protože zhruba půlhodinová přesilovka vedla deset minut před koncem k jedinému gólu. O ten se postaral Niňo.

Už před utkáním byl zápas Alavésu s Mallorcou označen jako záchranářský, přestože jsme teprve na začátku sezony.

Žádná opatrnost se však v úvodu duelu nekonala. V 6. minutě posadil Rioja centr na hlavu Ponse a Reina si připsal první důležitý zákrok. O dvě minuty později se předvedli i hosté a pokus zpoza vápna likvidoval na rohový kop Pacheco. Poté se hra přeci jenom uklidnila a po zbytek poločasu nebyla k vidění žádná větší šance. Až v nastavení zvedl diváky ze sedadel hlavičkující Mboula, ovšem naneštěstí pro Mallorcu minul zařízení.

Hosté dokázali být směrem dopředu nebezpečnější a platilo to i po přestávce. V 59. minutě hlavičkoval z malého vápna do břevna Prats a Mendizorrotza vstřebávala opravdu výraznou gólovku.

Za klíčový moment lze označit bezpochyby situaci z 66. minuty a faul Duarteho, po kterém přišla druhá žlutá karta. Alavés čekalo zhruba půlhodinové oslabení. Mallorca postupně získávala čím dál větší převahu a deset minut před koncem se dočkala. Sevillův dlouhý pas defenzíva Alavésu nezachytila a Niňo sám před Pachecem vstřelil rozhodující gól.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele