29. kolo
19.03.2022 14:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Antonio Puertas (© AFP)

Granada veze z Mendizzorrotzy tři body

Důležité tři body vezou z Alavésu fotbalisté Granady. Pětigólovou přestřelku získali ve svůj prospěch, když rozhodující branku vstřelil tři minuty před koncem José Luis Suárez. V nastaveném čase sice uviděl červenou kartu Aaron Escandell, ale vliv na výsledek už to nemělo.

Deportivo se s Granadou utkalo v přímém záchranářském souboji a začátek patřil spíše hostům. Už v 5. minutě postupoval sám na brankáře Pacheca Milla, jenomže jeho řešení nebylo dobré a pokus o lob skončil na boční síti. Špatné řešení zvolil i domácí Joselu, jenž ve 26. minutě neproměnil pokutový kop. Maximiano vystihl směr jeho střely a bezbrankový stav pokračoval. První poločas nabídl zajímavý fotbal, ovšem bez gólového vyjádření.

Všechno podstatné přišlo až po změně stran. Stav 0:0 se poprvé změnil v 50. minutě a do vedení šli hosté. Po rohovém kopu Collada se prosadil nabíhající Sergio Escudero! Granada se z vedení dlouho neradovala a Alavés přichystal o dvě minuty později odpověď. Znovu to bylo po rohovém kopu a tentokrát centr Valleja dopravil do branky hlavou Gonzalo Escalante. A přestřelka pokračovala. Po Riojově pasu se na přední tyči trefil Manu Vallejo a Alavés strhl vedení na svojí stranu - 2:1. První a třetí branku od sebe dělilo sedm minut.

Deportivo však vedení neudrželo a nakonec nezískalo ani bod. Čtvrthodinu před koncem se Granadě podařilo poslat před branku několik načechraných balónů ze strany na stranu a nakonec to byla hlavička Antonia Puertase, která překročila celým objemem brankovou čáru. Obrana Deportiva nedokázala jakkoliv zasáhnout a vlastně jen přihlížela jak Pacheco vyrážel balón už za brankovou čarou.

Rozhodující branku vstřelili hosté v 87. minutě. Machís dostal kolmou přihrávku do běhu, sám pak prodloužil balón na Luise Suáreze, který se zblízka nemýlil. Alavés měl na vyrovnání jen pár minut a navzdory dlouhému nastavení to nedokázal. V šesté minutě nastavení uviděl červenou kartu Aaron Escandell, nicméně stav 3:2 pro Granadu se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude palec pro bookmakera???? 2,06-3,24-4,06.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele