20. kolo
09.01.2022 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Na Mendizorrotze gól nepadl, Alavés hrál v derby s Athleticem 0:0

Čtrnáct tisíc diváků čekalo na branku marně. Týmy Alavésu a Athleticu Bilbaa vystřelily dohromady jen třikrát na branku a tak není příliš divu, že zápas skončil 0:0.

Na Mendizorrotze se potkaly dva týmy, které potřebovaly vyhrát. Deportivo čeká na vítězství od 6. listopadu a Athletic Club by zase rád bojoval o evropské poháry. Marcelinův tým v prvním zápase nového roku porazil Osasunu a tři body chtěl přivézt i z baskického derby.

Šancí bylo opravdu po skrovnu. Začátek utkání poznamenalo brzké střídání na straně Athleticu a zraněného Vencedora nahradil Zarraga. Boj dlouho žádný výrazný okamžik nenabídl, až ve 33. minutě zakončil hlavou vedle De la Fuente. Byla to největší příležitost Alavésu v průběhu prvního poločasu. V jeho závěru musel vystřídat i Alavés a zraněného Jasona nahradil Escalante.

Nebylo se moc na co koukat, ale druhý poločas byl v tomto směru trochu atraktivnější. V 55. minutě vyrazil brankář Simón překvapivý pokus Duarteho a na druhé straně o patnáct minut později nikdo z hostů na pobídku Garcíi před prázdnou brankou nedosáhl. Athletic ještě zůstával u balónu a vzápětí Pacheco předvedl skvělý zákrok po střele Berenguera.

Nakonec žádný z týmů nebyl schopen utkání rozhodnout a branka na Mendizorrotze nepadla. Alavés tak prodloužil sérii bez vítězství na osm zápasů, zatímco Athletic si ziskem bodu pojistil umístění ve středu tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele