14. kolo
20.11.2021 14:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Brais Méndez (© AFP)

Villarreal veze z Estadia Balaídos jenom bod

Odpolední utkání mezi Celtou Vigo a Villarrealem vítěze nepoznalo a konečná remíza 1:1 je ztrátou pro oba týmy. "Žlutá ponorka" remizovala už v sedmém ligovém zápase a před dalším střetnutím Ligy mistrů zůstává až ve druhé polovině tabulky. Hosty poslal do vedení Alberto Moreno, ale Celta po změně stran odpověděla prostřednictvím Braise Méndeze.

Celta Vigo byla první, kdo se ocitl v zajímavé možnosti. Po osmi minutách nechala obrana Villarrealu bez povšimnutí Santiho Minu a ten naštěstí pro hosty hlavičkoval jen doprostřed branky. I na druhé straně se zrodila dobrá příležitost, ale Parejo jí zakončil nepřesnou střelou.

Ve 26. minutě měl na kopačce úvodní branku Nolito, jeho střelu brankář vyboxoval mimo vápno a to ještě Celta Vigo netušila, že vzápětí zbytečně inkasuje. Brankář Dituro už v první moment váhal, zdali si má dojít pro centr z levé strany a poté, co se k němu skutečně dostal, nedokázal udržet balón v náruči a po Parejově přihrávce ho uklízel do odkryté branky Alberto Moreno. Villarreal mohl dokonce zvýšit, jenomže Pedraza na zadní tyči na balón nedosáhl. Těsně před koncem prvního poločasu byl opět v akci Dituro a tentokrát fantastickým zákrokem uchránil Vigo před další pohromou.

Domácí dost nešťastně prohrávali, ale ve druhém poločase se rozhodli průběh zápasu změnit a jejich snaha byla evidentní. Hrálo se převážně na polovině "Žluté ponorky". Pohotovou ránu Nolita zablokoval obránce Raúl Albiol a v 72. minutě hosté tlaku podlehli. Beltránovu dalekonosnou ránu Rulli vyrazil a Brais Méndez z dorážky srovnal na 1:1. Celestes okamžitě ožili a v další šanci neuspěl autor vyrovnávací trefy Méndez.

Celta Vigo cítila, že se dá utkání vyhrát a v závěru přichystala Villarrealu krušné chvíle. Devět minut před koncem se zjevil před prázdnou brankou Suárez a hosty zachránil jen odmávaný ofsajd. V nastavení zase převzali iniciativu hosté, ale Parejova střela postrádala přesnost a stav 1:1 se už nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele