16. kolo
05.12.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Maximiliano Gómez (© AFP)

Valencia otočila utkání s Celtou a má tři body

Valencia veze z Viga tři body. Sice zprvu prohrávala, ale díky trefám Dura s Gómezem dokázala otočit nepříznivý výsledek ve svůj prospěch.

Ani jednomu týmu, který se dostavil na Balaídos, se v této sezoně a této době nedaří tak, jak by si asi představoval. Aktivněji se do zápasu zprvu zapojili domácí. Díky Diturově zákroku nejprve přežili šanci Dura a vzápětí se sami vrhli do útoku. A ten se jim vyplatil, protože v 11. minutě sebral Méndez míč Alderetemu a nahrál jej do šance na Iaga Aspase. Zkušený veterán už si ve vápně poradil a střelou na zadní tyč potrestal fatální chybu hostí.

Jenž Aspas se z toho netěšil dlouho, protože o pár minut později musel střídat, zřejmě kvůli zranění, které si způsobil právě při této akci. A to nebyla ta nejhorší rána pro Celtu. Valencia totiž začala vystrkovat růžky. A pořádně je vystrčila v 19. minutě, když brankář Dituro taky vyrobil jednu chybu. Dlouho váhal s rozehrávkou, až nahrál v tísni na soupeře. Balon se nakonec dostal k mladíkovi Hugovi Durovi, který už nezaváhal - 1:1.

Celta si mohla vedení vzít zpátky ještě před vypršením třicáté minuty, jenže nepovedený volej Araúja, který se snášel pod břevno, dokázal zkušený brankář Jasper Cillessen vyboxovat do bezpečí, tedy nad bránu. O chvíli později si poradil i s nebezpečnou ránou Denise Suáreze.

Celta se nehodlala vzdát a sotva se oba týmy vrátily ze šaten, málem udeřila. Jenže Mina nahrávku od Méndeze využít nedokázal. A muselo ho to hodně mrzet, protože jen o pár minut později Valencia poprvé v utkání ukořistila vedení. Obránce José Gayá se dostal k míči u vápna Celty a prostrčil ho na Maxiho Gómeze. Před ním už stál jen Dituro, kterého Gómez dokázal prostřelit - 2:1.

Celta mohla srovnat v 56. minutě, jenže proti Minově hlavičce po skvělém centru od Méndeze se blýskl brankář Cillessen a jeho zakončení vyrazil. Brais Méndez se dostal do centra dění o chvíli později, když vystřihl parádní nůžky. I tentokrát byl ale Cillessen přesně tam, kde být měl. Do konce utkání už si Valencia pohlídala těsný náskok a připsala důležité tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele