27. kolo
06.03.2022 18:30 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Celta díky dvěma gólům Aspase porazila bojující Mallorcu

Celta Vigo sehrála s Mallorcou fantastické utkání, které divákům nabídlo hned sedm branek! V nervy drásajícím závěru byli přeci jen trochu šťastnější hráči Celty, kteří kopali stejně jako Mallorca penaltu a v nastavení díky ní rozhodli o těsné výhře nad bojujícím ostrovním týmem.

Oba týmy vstoupily do utkání hodně aktivně a v prvních chvílích se přetahovaly o větší držení míče. Po čtrnácti minutách se jako první dočkala branky Celta, kterou poslal do vedení Thiago Galhardo. Ten si naběhl do vápna a byl u míče odraženého od břevna nejdřív ze všech, takže ho dokázal v pohodě doklepnout do sítě.

Jenže Mallorca srovnala krok velmi záhy. Neuplynuly ani tři minuty, když se hosté aktivně probili do vápna a míč prošel po rychlé nahrávce vlastně celým vápnem až na volného Giovanniho Gonzáleze. Ten doklouzal na zadní tyči k míči včas a dostal ho do sítě - 1:1.

Celta ale ukazovala jak větší chuť, tak víc schopností směrem dopředu. A proto se po osmadvaceti minutách znova ujala vedení. Denis Suárez vběhl do vápna a obrana hostí k němu odrazila míč, takže mu nezbývalo, než ho vrátit do prakticky opuštěné brány. Celou situaci ještě řešil VAR, ale nakonec naznal, že branka platí.

Domácí tým mohl zvýšit vedení jen o pár minut později, když se Suárez opět opřel do míče, tentokrát z trochu větší vzdálenosti. Brankář Sergio Rico byl ale na svém místě včas a zamezil jeho střele v cestě do sítě. Nástup do poločasu číslo dvě se ale povedl spíš Mallorce. Hosté měli možnost zahrávat volný přímý kop, k němu se postavil mladíček Kubo a vymyslel krásný centr do vápna. Tam se k míči dostal včas obránce Joseph Aidoo a hlavičkoval přesně na místo, kam vůbec nechtěl. Byla z toho vlastní branka.

Na smolnou trefu ale dokázali domácí hráči včas reagovat. Třetí branku dnešního utkání pro domácí zajistil střelec Iago Aspas, k němuž se dostal míč po sklepnutí od spoluhráče a Aspas už ho dokázal napálit do sítě.

Nadšené domácí ochozy ale přeci jen trochu ztichly. Utišil je v 88. minutě Salva Sevilla, který se po ruce Malla postavil k nařízené penaltě a tu suverénně proměnil. Jenže ani to nebyl konec bláznivého utkání. V sedmé nastavené minutě totiž po další ruce pískal sudí ruku i pro Celtu! K penaltě se opět postavil Aspas a stal se hrdinou celku z Viga!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele