23. kolo
05.02.2022 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Celty Vigo (© AFP)

Vallecano vyklízí pozice, na Celtě prohrálo 0:2

Hrdinou utkání na Balaídos se stal Brais Mendéz. Právě jeho dvě branky znamenaly vítězství Celty Vigo 2:0. Rayo Vallecano šlo do zápasu s pohárovou výhrou v zádech, ale nepředvedlo dobrý výkon a ještě protáhlo čekání na ligové vítězství.

Rayo v týdnu sestřelilo v Copa del Rey Mallorcu, ale tentokrát jí čekal výlet na Balaídos a nevyzpytatelná Celta Vigo. Celestes mají poslední slušnou formu a stoupají tabulkou, což potvrdili i proti hostům z Madridu.

Vallecano se dostalo do nesnází již ve 12. minutě, kdy poprvé inkasovalo z kopačky Braise Mendéze. Na počátku všeho byl centr do vápna, který brankář Dimitrievski pouze vyboxoval přímo před Mendéze, který okamžitě napálil balón přesně k tyči. Aby toho nebylo málo, tak hosté museli chvíli na to poprvé střídat a zraněného Lópeze nahradil Trejo.

Celta Vigo se dostala rychlou brankou do herní pohody, ale ve 22. minutě chybovala v rozehrávce a toho málem využil García, jenž v ideální pozici trestuhodně přestřelil.

Až do konce prvního poločasu žádný další gól nepadl a bez branek se hrálo dlouho i po změně stran. Rayo ale nedokázalo ani jednou vystřelit na branku a to bylo zásadní. Deset minut před koncem vstřelil pojistku v podobě druhého gólu opět Brais Mendéz. Po rohovém kopu na přední tyč i zasáhl balón a ten propadl až do sítě. V nastavení se pak Celestes nabídly ještě další možnosti, ale skóre 2:0 se už nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele