13. kolo
06.11.2021 16:15 CET
3 : 3
(0:3)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Neuvěřitelné! Barcelona ztratila tříbrankový náskok a ve Vigu remizovala 3:3

Čistá frustrace a beznaděj. Sergi Barjuan se coby hlavní kouč Barcelony rozloučil remízou 3:3 se Celtou Vigo, což by samo o sobě ještě nebylo takovou katastrofou, kdyby Katalánci nevyhráli první poločas 3:0. Celta Vigo nic nezabalila a ve druhém poločase postupně vyrovnala. Krize Barcelony se tak znovu prohloubila.

Trenér Sergi Barjuan si tak roli hlavního trenéra dlouho neužil. Barcelonu vedl jen ve třech soutěžních zápasech, z nichž vyhrál jediný.

Dalo by se říci, že to není špatná bilance, avšak i pod jeho vedením to v Barceloně hodně skřípalo. Domácí ztráta s Alavésem, těsná výhra v Kyjevě a nyní skoro promrhaný tříbrankový náskok. Barcelona mohla ve Vigu rychle inkasovat, ale Iago Aspas poslal samostatný únik na Ter Stegena vedle branky. Hosté byli efektivnější a v 5. minutě vedli 1:0. Ansu Fati si navedl balón na pravačku a přesně mířenou ranou překonal Ditura.

V 18. minutě vedla Barcelona už 2:0. Zpoza šestnáctky napřáhl Sergio Busquets a Dituro se natahoval k tyči marně. Celta Vigo se nemohla dostat ke svojí hře a vůbec poprvé ohrozila Ter Stegenovu branku ve 33. minutě. Prodlouženou hlavičku zavíral na zadní tyči Tapia a branku netrefil. Místo kýžené kontaktní branky pak přišel další trest. Jordi Alba odcentroval a Memphis Depay hlavou zvýšil na 3:0. Barcelona mohla v prvním poločase nastřílet ještě více gólů, ale například Fatiho zakončení skončilo mimo branku.

Sergi Barjuan mohl být s prvním poločasem naprosto spokojený, ovšem s druhým dějstvím už méně. Celta to nezabalila a utkání zdramatizovala. Galhardův gól ještě kvůli ofsajdu neplatil, ale následně z dorážky snížil Iago Aspas a vykřesal domácím naději.

Barcelona si stále mohla hýčkat náskok, ale ve druhém poločase nepochopitelně přestala hrát a nabízela Celtě možnost vrátit se zpět do utkání. V 69. minutě nebyla domácím uznána další branka, Nolito totiž zahrál rukou, ale o pár minut později už Ter Stegen kapituloval. Cervi výborně zavedl balón do šestnáctky odkud odcentroval na hlavu Nolita a německý brankář ve službách hostí nedosáhl.

Celta měla na vyrovnání zhruba dvacet minut i s nastavením a pochopitelně během tohoto časového úseku mohla i inkasovat. Čtyři minuty před koncem orazítkoval břevno Frenkie de Jong a Barcelona se musela dál o výsledek strachovat. Gólem neskončila ani střela Araúja a v nastavení to přišlo!

V šesté minutě rozehrála Celta poslední akci a z ní neuvěřitelně vyrovnal na 3:3 Iago Aspas. Kanonýr domácích dostal přihrávku od Galána a střelou ke vzdálenější tyči rozradostnil domácí stadion Balaídos. Barcelona ztratila tříbrankový náskok a v LaLize prohloubila výsledkovou krizi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele