35. kolo
07.05.2022 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Celta Vigo udělala s Alavésem rychlý proces a přiblížila ho sestupu

Už jen velmi malou šanci na záchranu mají hráči Deportiva Alavés. Na Estadio Balaídos utrpěli čtyřbrankový debakl a zůstali na chvostu tabulky. Celta si zajistila už v poločase dvoubrankový náskok, který po změně stran a především vyloučení Navarra ještě navýšila. Dvěma brankami se blýskl Iago Aspas, muž zápasu.

Starý dobrý Iago Aspas opět spasil Celtu Vigo a Alavés už výrazně přiblížil sestupu. Hostům se vůbec nepovedl začátek a domácí pustil do rychlého vedení. Denis Suárez si dobře všiml postaveného Thiaga Galharda, který na přední tyči z prvního doteku překonal Pacheca. Deportivo tak bylo nuceno už od začátku se více tlačit do útoku, což skýtalo brejkové situace pro Celtu.

Ve 34. minutě se povedlo domácím odskočit na rozdíl dvou branek. Suárez nádhernou kolmicí vysunul Iaga Aspase a ten prudkou levačkou překonal Pacheca. Jeho brankařský protějšek Dituro měl první práci až při střele Mata, jinak nemusel řešit jediný vážnější okamžik.

Celta Vigo se po změně stran nenechala chytit do "Csaplárovo pasti" a naopak dalšími dvěma góly utkání definitivně rozhodla. Iago Aspas nejprve spálil obrovskou šanci, než před brankou tečoval nepříjemný balón Franco Cervi.

Když pak v 64. minutě uviděl červenou kartu za faul na Aspase Ximo Navarro, bylo z pohledu Deportiva po zápase. Iago Aspas pak sice z přímáku neprostřelil zeď, ale dostal se okamžitě k dorážce a ta už si cestu do branky našla - 4:0. Závěrečná půlhodina byla pro Alavés už jen velkým utrpěním a od páté branky zachránila hosty tyč. Deportivo už má tři kola před koncem jen malou šanci.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele