27. kolo
05.03.2022 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chimy Ávila (© AFP)

Villarreal padl, Osasuna doma zvítězila gólem Ávily

Žlutá ponorka tentokrát padla a z Pamplony se vrací s nepořízenou. Svěřenci trenéra Emeryho měli velkou územní převahu, ale ta jim nebyla nic platná. Ezequiel Ávila po hodině hry vstřelil jediný gól zápasu a Osasuna se díky tomu posunula na průběžné deváté místo.

Villarreal utrpěl poslední ligovou porážku v polovině ledna a od té doby z pěti zápasů zvítězil čtyřikrát! Další výhru nicméně na EL Sadaru překvapivě nepřidal.

Hosté měli od začátku větší převahu, ale tu se jim nedařilo gólově využít. Estupiňan sice ve 24. minutě rozvlnil síť, ale kvůli ofsajdu nebyla branka uznána. O chvíli později pohotově střílel Pina a brankář Herrera musel vyrážet. Ke slovu se postupem času dostala i Osasuna. Rulli nepředvedl po centru Garcíi zrovna přesvědčivý zákrok, nicméně David García prostor tří tyčí netrefil. A to ani těsně před koncem prvního poločasu, kdy se k němu snesl balón na malém vápně.

Osasuna se na druhý poločas výborně naladila a Villarreal se ocitl pod tlakem. Tvrdou ránu Rubéna Garcíi ještě stihl Rulli zlikvidovat, ale z akce o pár minut později už inkasoval. Aktivní Rubén García přesně odcentroval na malé vápno a Ezequiel Ávila vstřelil jediný gól zápasu.

Villarreal měl na odpověď dostatek času. Do konce utkání zbývala ještě půlhodina, ale obrana Osasuny v čele s brankářem Herrerou odolávala. Osasuna mohla dokonce vstřelit pojistku, ale branka střídajícího Budimira nebyla uznána. Villarrealu tam zkrátka nic nepadlo a po sérii dobrých výsledků se Žlutá ponorka vrací s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve 29. kole bude dvoječka????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele