4. kolo
12.09.2021 16:15 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Gonçalo Guedes (© AFP)

Osasuna sice brzy vedla, ale od Valencie dostala čtyři branky

Valencia na stadionu El Sadar velmi rychle prohrávala po brance Moncayoly, jenže ve druhé půli rozjeli "Netopýři" naprosto parádní kolotoč. Na konci zápasu si brankář Herrera připsal hned čtyři inkasované branky. Valencii k vítězství pomohl jednak neuznaný gól Osasuny a také vlastní branka domácího Aridaneho Hernándeze.

Už úvod utkání naznačil, že dneska to bude hodně dramatický mač. V páté minutě Guillamón fauloval ve vápně Rubéna Garcíu a sudí hned pískal penaltu. Jenže hlavní rozhodčí Ricardo De Burgos Bengoetxea po shlédnutí videa musel uznat, že Guillamón zasáhl nejprve míč a penaltu odvolal. Fanoušci Valencie si ale nemohli oddechnout na moc dlouho. Po pouhé minutě totiž Brašanac vměstnal krásnou nahrávku mezi obránce doprava na nabíhajícího Jona Moncayolu a ten se nemýlil - 1:0.

Valencia se ihned vrhla do útoku a zejména duo Čeryšev - Guedes dělalo zadákům Osasuny hodně velké potíže. Brankáře Herreru o chvíli později pořádně protáhl tvrdý projektil z dílny veterána Wasse. Pak už to ale Valencii vyšlo. Ve 26. minutě totiž Carlos Soler našel parádním centrem ve vápně Maxiho Gómeze a ten uklidil míč za záda brankáře Herrery - 1:1.

Ještě krátce před koncem první půle vyzkoušel Kike García tvrdou ranou, jak dobré má reflexy mladý brankář Mamardašvili. Ten ale zvládl jeho zakončení vyrazit. A ve druhé půli už to bylo vlastně jen představení Valencie.

"Netopýři" se dostali do vedení díky velké pomoci Osasuny. Obránce Aridane odhlavičkoval nákop hostů tak, že se míč na útočné polovině dostal ke Guedesovi. Ten si ho potáhl na levou stranu šestnáctky a z poměrně ostrého úhlu vystřelil. Jeho ránu však tečoval právě nešťastník Aridane do vlastní brány.

Krátce poté Valencia dokázala odskočit svému soupeři na rozdíl dvou branek. Portugalský reprezentant Gonçalo Guedes dokázal zpracovat nákop od Wasse na křídle, potáhl míč do vápna a krásnou střelou překonal brankáře Herreru - 3:1.

Po hodině hry svitla Osasuně naděje, byť jen na chvíli. Brašanac se totiž dokázal prosadit, když vypíchl míč brankáři Mamardašvilimu. Jenže sudí si to vyložil jako faul na mladého brankáře a gól neuznal. Uznal až ten další. Patnáct minut před koncem utkání Carlos Soler dokázal najít ve vápně hlavu Omara Aldereteho, který ukončil trápení Osasuny.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele