31. kolo
10.04.2022 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Alavésu se po prohře v Pamploně komplikuje záchrana

Blízko alespoň jednoho bodu bylo Deportivo Alavés. Bodu, který by mu mohl přiblížit vysněnou záchranu, jenomže ve druhé minutě nastavení rozhodl o výhře Osasuny Ante Budimir. Domácí ještě v prvním poločase neproměnili pokutový kop. Brankáře Pacheca nepřekonal Rubén García.

Alavés tak ztrácí na nesestupové pozice sedm kol před koncem sedm bodů a dohnat tuto ztrátu nebude jednoduché.

Hosté přitom mohli udeřit hned z kraje utkání, ale hlavička Maty skončila těsně nad břevnem. Později tato příležitost Alavés hodně mrzela, zvlášť, když rozhodčí nařídil ve 36. minutě pokutový kop za hru rukou ve prospěch domácích. Nicméně Rubén García na Pacheca překvapivě nevyzrál a stav 0:0 se v prvním poločase nezměnil.

Diváci čekali na úvodní branku dlouho a nedočkali se jí ani v 58. minutě, kdy pálil do brankáře Herrery Rioja. Stejný hráč měl na kopačce tři body pro Alavés i devět minut před koncem, ale z rychlého brejku zamířil těsně vedle. Utkání se nakonec zlomilo až v nastaveném čase. V jeho druhé minutě předvedli domácí rychlý ťukec před brankou a zakončující Ante Budimir odstartoval nefalšovanou radost. Alavés zůstává po další porážce poslední, Osasuna je desátá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele