19. kolo
03.01.2022 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Oihan Sancet (© AFP)

Sancetova velká noc v Pamploně. Mladík z Bilbaa dal hattrick

Baskický Athletic slaví velké vítězství a veze tři body z Pamplony. Postaral se mu o ně především mladý záložník Oihan Sancet, který vstřelil rovnou tři branky! Nervózně hrající Osasuna utkání zakončila s jediným vstřeleným gólem a bez jednoho hráče v poli.

Hned od úvodu bylo jasné, že dnes uvidíme něco speciálního. Dramatický duel, v němž oba týmy budou chtít urvat body. Šance na začátku klání střídala šanci a v první se ocitli baskičtí "Lvi" z Bilbaa. Mladý záložník Oihan Sancet se totiž už v 6. minutě hnal po obloučku za obranu na brankáře Herreru, jenže nedokázal ho překonat!

To Osasuna se z první větší šance nemýlila. Po deseti minutách načechral míč do vápna Jon Moncayola a Kike García se přesnou hlavičkou na zadní tyči postaral o první branku utkání. Brankář Simón se natahoval po míči marně a kapituloval jako první.

Jenže pak se zdravě naštval Oihan Sancet, kterému první šance utkání nevyšla. Po deseti minutách od ní se už ale radoval. Berenguer vysunul po straně Williamse a ten nacentroval před bránu. Sancet dokázal předskočit svého strážce a přesnou hlavičkou nedal brankáři Herrerovi šanci zasáhnout - 1:1.

Centrované míče obecně dělaly Osasuně velké potíže. Po dalších devíti minutách si na centr téměř od rohového praporku naběhl opět Oihan Sancet. Tentokrát se nedostal k hlavičce, ale místo toho napálil pečlivý centr De Marcose z voleje do sítě! Vlastně v obdobné situaci se ke konci první půle ocitl opět Kike García, jenže ten pálil vysoko nad.

Athletic byl aktivnějším hráčem i po změně stran. Berenguerovu nabídku sice Muniaín napálil přesně, ale brankář Herrera předvedl skvělý zákrok a jeho pokus vyrazil. Z Berenguera mohl být asistent jedna báseň a další vytvořenou šanci si připsal v 68. minutě. Tehdy využil volnějšího prostoru a poslal kousavý centr na přední tyč, kam si naběhl Oihan Sancet, tentokrát už autor hattricku.

Poslední šanci utkání měl na triku Ávila, který ale sledoval, jak jeho ránu vyráží Simón na břevno. To zkušený útočník neunesl a v krátkém časovém sledu dostal dvě žluté karty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
H.N.T.

ten utok mu sedi, skoda ze nepridal jeste ctvrty, moc nechybelo. Jinak Avila tezce nezvladl….

Reagovat
Frantszek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele