10. kolo
23.10.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Raúl García (© AFP)

Bilbao díky Muniaínově penaltě zvítězilo nad Villarrealem

Ne, tohle prostě není rok Villarrealu. Alespoň v LaLize, kde se Žlutá ponorka pomalu propadá ke dnu. Trenér Emery dnes sledoval další matný výkon s hořkým koncem, protože jeho svěřenci nechali všechny tři body v Bilbau.

Domácí nasadili do hry opět svého nejlepšího muže, Iñakiho Williamse, který je díky neskutečné fyzičce považován v Bilbau skoro za Highlandera. Nechyběl ani dnes a vlastně to byl on, kdo se dostal do první větší šance utkání. Už ve druhé minutě se cpal na přihrávku od Muniaína, jenže brankář Gerónimo Rulli si s jeho zakončením přeci jen poradil.

Po dvanácti minutách obrana Villarrealu opět trochu zaspala a Williams toho mohl využít, jenže neměl dostatek štěstí. V obrovské šanci totiž nastřelil jen břevno! Bilbao to zas tak moc mrzet nemuselo, protože jen o minutu později se ujalo vedení. Zasloužil se o to Raúl García, který si naběhl do vápna a dostal do něj přesnou nahrávku opět od Williamse. Propasírovat z několika kroků míč do sítě už mu nedělalo potíže.

Po čtyřiadvaceti minutách se Gerónimo Rulli opět zapotil, když po rohovém kopu Muniaína hlavičkoval z blízkosti obránce Iñigo Martínez a Rulli jeho hlavičku vyrazil jen s velkým štěstím. Utkání začalo nabírat na obrátkách ve 32. minutě, když se Villarrealu povedlo srovnat. Arnaut Danjuma totiž dokázal na hranici vápna přejít rovnou přes dva obránce a ještě stačil přiťuknout míč do druhé vlny na Francise Coquelina. Ten dělovkou pod břevno s přispěním teče srovnal.

Ve druhé půli mohl jako první udeřit právě Villarreal a jeho nebezpečný muž číslo jedna, Arnaut Danjuma. Bývalý hráč Bournemouthu se sice proháčkoval do zakončení, jenže narazil na dnes skvělého brankáře Simóna.

Klíčová situace celého zápasu nastala v 75. minutě. Obránce Alberto Moreno totiž zahrál ve vlastním vápně rukou, což sice nejdřív ušlo hlavnímu rozhodčímu, ale VAR ho opravil. Po přezkoumání videa tedy domácí dostali šanci zahrávat penaltu a díky umění Ikera Muniaína ji dokonale využili - 2:1. Aby toho nebylo málo, taj o chvíli později fauloval Estupiñán pronikajícího Minuaína, jenže tentokrát penaltu Álexe Berenguera brankář Rulli chytil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele