17. kolo
11.12.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Thomas Delaney (© AFP)

Athletic podlehl Seville 0:1, prosadil se Delaney

Fotbalisté Sevilly si pojistili průběžné druhé místo v LaLize, když dokázali zvítězit na půdě Athleticu 1:0. Vyrovnaný duel rozhodl jediný okamžik a parádní gól Thomase Delaneyho. Athletic měl své příležitosti hlavně v prvním poločase, ale ani jednu nedokázal proměnit.

Na San Mamés se potkaly dva ambiciózní týmy, které chtějí hrát v příštím roce evropské poháry a v souvislosti se Sevillou se dokonce mluví o případném útoku na titul. Svěřenci Julena Lopeteguiho však ztrácejí na Real Madrid osm bodů a i z tohoto hlediska potřebovali z Bilbaa přivézt všechny body.

V první velké šanci se ocitla Sevilla, ale Delaneyho hlavičku tečoval mimo tři tyče Lekue. Vzápětí mohl na druhé straně otevřít skóre Iňaki Williams, který sice překonal Bonoa, ale balón zamířil rovněž vedle branky.

Athletic si postupně vypracoval další gólovky, které ale nevyužil. Střela Nica Williamse zpoza šestnáctky orazítkovala břevno a ve 34. minutě stejný hráč technickým obstřelem těsně minul tyčku. Baskové své možnosti nevyužili a Sevilla to potrestala. Thomas Delaney se rozhodl nic nevymýšlet a ze střední vzdálenosti parádně zakroutil balón do šibenice.

Domácí mohli do poločasu vyrovnat a po přihrávce Iňakiho Williamse zazdil na malém vápně tutovka Muniain a v nastavení zachránila Sevillu už po druhé branková konstrukce. Druhý poločas už tolik příležitostí nenabídl. Athletic hledal skulinku v obraně Sevilly, což se mu dlouho nedařilo. Defenzíva Rojiblancos pustila domácí jen jednou do šance a to dvacet minut před koncem Williams přestřelil. Baskům se nedařilo vytvořit si tlak ani v závěru a Sevilla nejtěsnější vedení uhájila. Andalusané si tak pojistili druhé místo v tabulce za vedoucím Realem Madrid, zatímco Athleticu patří desátá příčka.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele