18. kolo
19.12.2021 16:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Radpst hráčů Athleticu (© AFP)

Athletic přerušil sérii Betisu a vyhrál 3:2

Páté ligové vítězství v řadě Real Betis nepřidá. V Bilbau totiž prohrál 2:3, přestože v zápase ještě čtvrthodinu před koncem vedl. Athletic si díky třem bodům v tabulce polepší, zatímco Verdiblancos zůstanou na třetím místě, ale jejich ztráta na městského konkurenta Sevillu vzrostla. Dva góly Athleticu vsítil Iňaki Williams a trefil se i Óscar de Marcos. Za Betis se prosadili Juanmi a Nabil Fekir.

Betis byl ve formě, ovšem na San Mamés ho čekala hodně složitá práce. O tom se hosté přesvědčili na vlastní kůži už po dvou minutách, když Iňaki Williams nekompromisně a přesně zakončil přihrávku Muniaina. Pro Athletic to byl výborný začátek, jenomže neměl dlouhého trvání. Po Canalesově dlouhém centru do šestnáctky se dostal k hlavičce Alex Moreno, Agirrezabala si na balón sáhl, ale s dorážkou z bezprostřední blízkosti v podání Juanmiho nemohl nic dělat.

Odehráno bylo teprve šest minut a skóre se stihlo změnit dvakrát. Bohužel ale další minuty prvního poločasu atraktivní podívanou nenabídly. Oba celky jakoby se neměly čím překvapit a tak nezbývalo nic jiného, než doufat ve změnu.

Na začátku druhého poločasu měl velkou šanci Willian José, který postupoval sám na Agirrezabalu a branku vůbec netrefil. Mrzet to zas tak nemuselo, protože za další dvě minuty strhl vedení na stranu Betisu Nabil Fekir. Hostující záložník se opřel do balónu z první a Agirrezabala nezvládl zareagovat.

Andalusané drželi nadějný stav až do 72. minuty. Přesně v tento moment Iňaki Williams zatáhl balón do šestnáctky a tam poměrně překvapivou střelou na přední tyč překonal Ruie Silvu - 2:2. Domácí útočník mohl o chvíli později zkompletovat hattrick a obrat zároveň, jenomže jeho ránu z podobné pozice si už Rui Silva pohlídal.

Athletic se dostal v závěru utkání do ráže a šlo na něm vidět, že chce získat tři body. Betis se zatáhl k vlastnímu vápnu a bránil, jenomže špatně. Nico Williams z malého vápna Ruie Silvu nepřekonal, což domácím nemuselo vadit, protože v 89. minutě rozhodl o jejich vítězství Óscar de Marcos. Z hranice šestnácky vypálil přesnou střelu k tyči, po které se Rui Silva jenom ohlédl. Betis měl na odpověď už málo času. Rozhodčí ještě nechali nastavovat sedm minut, ale Athletic hosty do ničeho nepustil a vedení 3:2 si pohlídal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele