27. kolo
07.03.2022 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Mikel Vesga (© AFP)

Athletic doma nasázel tři branky Levante

Athleticu se pondělní dohrávka 27. kola LaLigy povedla na výbornou. Domácí Lvi sice dlouho nemohli odemknout poctivý obranný zámek Levante, ale po změně stran mu v rychlém sledu nachystali tři branky. Levante dokázalo jen v závěru snížit díky brance De Frutose.

Athletic chtěl využít pondělní dohrávku k postupu tabulkou a vstupoval do domácího zápasu jako jasný favorit. A baskičtí Lvi dávali od začátku najevo, že budou hrát ofenzivně. Po dvanácti minutách si za obranu Levante naběhl Iñaki Williams, udržel na zádech obránce Cácerese a stihl vypálit. Jenže brankář Cardenas včas vyběhl a míč lapil.

Pořádně horko bylo před hostující bránou především v čase kolem třicáté minuty, kdy si Athletic vypracoval dvě solidní šance. Nejprve si na roh naskočil Martínez a hlavičkou překonal brankáře Cardenase, jenže místo něj na brankové čáře zaskočil stoper Miramón. O pouhou minutu později vypálil povedenou ránu Álex Berenguer a Cardenas měl co dělat, aby konečky prstů vytáhl jeho střelu nad.

O to větší překvapení domácím fandům málem nachystal José Luis Morales, který zpoza vápna nádhernou ranou napálil jen břevno! To byl na dlouhou dobu jediný krásný a povedený moment. Gólu jsme se ale za první půli nedočkali.

Zas tak moc to vadit nemohlo, protože druhý poločas to báječně vynahradil. Sice jsme se na první trefu chvíli čekali, ale pak už se s góly roztrhl pytel. Po hodině hry využil Mikel Vesga narážečky s Berenguerem, který mu míč vrátil a Vesga ho hlavičkou z blízka poslal do sítě.

Patnáct minut před koncem Athletic rozehrál perfektní brejk tažený Berenguerem, který nahrál do volnějšího prostoru Iñakimu Williamsovi a ten propálil Cardenase. O pár chvil později další brejk Athleticu skončil pádem mladšího Williamse ve vápně, což sudí ocenil penaltou. K ní se postavil Oier Zarraga a nemýlil se! Brankář Simón si ale stejně čisté konto nepřipsal, protože v nastavení ho pro krásné individuální akci propálil Jorge de Frutos.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásná odmocninka .

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutené trápení???? Nebo live sázky?????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele