2. kolo
21.08.2021 22:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bilbaa (© AFP)

Athletic uhrál s Barcelonou bod

První ztrátu registruje v novém ročníku LaLigy Barcelona. Svěřenci trenéra Ronalda Koemana pouze remizovali v Bilbau 1:1 a krom bodů přišli v závěru i o vyloučeného obránce Erica Garcíu. Athletic od 50. minuty zaslouženě vedl zásluhou Martíneze, ale přesně čtvrthodinu před koncem vyrovnal Depay.

Barcelona měla na San Mamés trvalou územní převahu, ale tentokrát jí nedokázala využívat jako minulý týden proti Realu Sociedad. Koeman ponechal prakticky stejnou sestavu s ofenzivním trojzubcem Griezmann, Depay, Braithwaite.

Athletic začal domácí utkání náporem, i když první šanci měli Katalánci, jmenovitě Braithwaite. Po přihrávce Depaye zakončoval v oblasti malého vápna trestuhodně nad. Na druhé straně se Williams natlačil před Garcíu a Neto si po jeho střele srazil balón do boční sítě. Barcelona měla štěstí a to si vybrala ještě jednou o minutu později, kdy Sancet z otočky napálil břevno!

Domácí byli jednoznačně nebezpečnější a v první půli zahazovali velké množství šancí. Ve 27. minutě po další dobré přihrávce nezakončil ideálně Vencedor. Obrana Blaugranas byla v problémech a to se ještě znásobilo, když byl kvůli zranění střídán už po třiceti minutách Piqué. Mezeru zacelil Araújo a hned po svém příchodu čelil šanci Williamse, jehož hlavička se do branky nevešla. V nastaveném čase prvního poločasu se Barceloně podařilo zničehonic skórovat, opravdu krásný kousek vystřihl nový muž na hřišti Araújo, ale jeho gólovou radost mu překazil útočný faul Braithwaita.

I druhý poločas byl plný gólových příležitostí a hned ve 46. minutě odkopával balón na brankové čáře Araújo. Barcelona si koledovala a o čtyři minuty později už domácí skutečně a zaslouženě vedli. Muniain odcentroval od rohového praporku a Iňigo Martínez ze vzduchu hlavou trefil cíl.

Barcelona potřebovala okysličit hru a Koeman poslal na hrací plochu Sergi Roberta s Demirem. Hostům se podařilo zvýšit obrátky a po zakončení De Jonga zachránilo domácí břevno! Hned z další akce pak Blaugranas vyrovnali na 1:1. Sergi Roberto vyslal do šance Depaye a ten parádní ranou vymetl šibenici.

Do konce utkání ještě zbývala čtvrthodina a Depay mohl rozhodnout. V 86. minutě si mohl vybrat místo v brance kam pošle míč, jenomže zvolil zadní tyčku a branku minul. Skóre 1:1 se až do závěrečného hvizdu nezměnilo, přesto v nastavení došlo k důležitému momentu. Eric García zatahal za záchrannou brzdu, fauloval Williamse, který by jinak šel do velké šance a od rozhodčího si vysloužil červenou kartu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele