23. kolo
07.02.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Oihan Sancet (© AFP)

Athletic i bez tahouna Williamse otočil utkání s Espanyolem

Athletic si dovolit zariskovat a ofenzivního tahouna Iñakiho Williamse nechal poprvé od roku 2017 jen na lavičce náhradníků. Espanyol se sice dostal rychle do vedení, jenže favoritovi utkání stačilo 15 minut, aby otočil skóre.

Athletic by rád tři body, aby se udržel co nejblíž k pohárům. Před utkáním mu patřila solidní osmá příčka, ale s tím, jak je to nahoře narvané, by mu případná výhra mohla hodně pomoct. Espanyolu patřilo až 14. místo a to nebylo nic, za co by mohli být jeho fanoušci vděční. Začátek dnešního duelu jim ale dopřál trochu radosti.

Na své slavnější roky si vzpomněl kdysi velký talent nizozemského fotbalu Tonny Vilhena. Záložník, který díky svému potenciálu často patříval k prvním nákupům ve starších vydání Pro Evolution Soccer, si naběhl na střed vápna a tvrdou ranou pod břevno uklidil centr ze strany přímo do sítě - 1:0.

Jenže pak už hrál Athletic. V jeho sestavě překvapivě chyběl nezničitelný terminátor Iñaki Williams a to poprvé od roku 2017! Skórovali za něj ale jiní. V páté minutě to byl mladíček Oihan Sancet, který sprintoval za dlouhým míčem za obranu a ještě stačil těsně před dotírajícím soupeřem propálit brankáře Diega Lópeze. Gól se zprvu projednával u videa, ale nakonec platil.

A to nebylo všechno, protože v 16. minutě dokonali baskičtí Lvi obrat! První ránu ještě obrana Espanyolu zvládla odvrátit, ale další centr od Viviana přistál na hlavě stopera Iñiga Martíneze a ten už si v zakončení poradil - 2:1.

Náhle byl na tahu Espanyol, ale scházely mu páky na obranu ochránce baskických práv. Ten naopak do poločasu ještě málem zvýšil. Stačilo by, kdyby Berenguer pálil po krásné individuální akci trochu níž. Druhý poločas už za zmínku prakticky nestál. Viděli jsme jedinou povedenou akci. Minutu před koncem pálil Sergi Darder dobře, jenže na reprezentanta Unaie Simóna to nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se nechystá nějaký výmrd. Kurz na dvojku je o 1,63 vyžší než by odpovídal kurzu na jedničku-1,6. Ten se zdá býti vypsán správně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele