8. kolo
01.10.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Raúl García (© AFP)

Bilbao i přes neproměněnou penaltu porazilo souseda z Alavésu

Bilbao doma slaví výhru nad Deportivem Alavés, stačila mu k tomu jediná branka. Raúl García sice nejprve neproměnil penaltu a mohla to pro něj být noční můra, ale nakonec právě on vstřelil rozhodující gól.

Bilbao táhne železný muž Iñaki Williams, který si dnes večer připsal neuvěřitelný rekord. Rekord, kterým pokořil dosavadní statistiky LaLigy. V základní sestavě Bilbaa totiž nechyběl už dlouhých 203 zápasů! A důvodů k radosti mohl mít hned na začátku daleko víc. V sedmé minutě totiž hostující obránce Navarro ve vápně trefil míč rukou, na což sudí Del Cerro Grande reagoval i s pomocí VARu penaltou. Tu však Raúl García ke své vlastní zlosti nedal!

Právě na Williamse později směřovala kolmice, kterou vymyslel snad konečně zdravý talent Iker Muniain, jenže starší z obou fotbalových bratrů mířil těsně nad. Muniain svými nápady obecně hodně zlobil obranu soupeře a jeho centry měly pokaždé hlavu a patu. Po třiceti minutách hry se Iker Muniain vtělil sám do role zakončovatele a kdyby byl centr na něj jen o trochu nižší, zřejmě by padla první branka.

O tu ale diváci nakonec ochuzeni nebyli a ještě do konce první půle se skóre měnilo. Po rohovém kopu se míč dostal na hranu vápna k obránci Lekuemu, který centrem oslovil nabíhajícího Raúla Garcíu. Ten se nemýlil a odčinil své penaltové zaváhání.

Druhou půli začalo opět lépe Bilbao, které deset minut po změně stran šlo do rychlého brejku. Iñaki Williams ale pálil jen do míst, kam se brankář Pacheco dokázal přemístit. A víc už Bilbao soupeři nedovolilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bilbao snad neProhraje 2. zápas za sebou doma vypsaní jako favorit. Alavés snad neVyhraje 2. zápas za sebou vypsaní jako outsider.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele