32. kolo
17.04.2022 18:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Fran Beltrán (© AFP)

Beltránova dalekonosná lahůdka přispěla k nečekané výhře Celty na hřišti Bilbaa

Fotbalisté Celty Vigo zlomili sérii nevydařených výsledků a v duelu 32. kola španělské LaLigy zvítězili na hřišti Bilbaa 2:0. Do vedení poslal Los Celestes šikovnou tečí v 11. minutě Iago Aspas, na něhož navázal ještě do poločasu Fran Beltrán, který se fantasticky prosadil z dobrých 30 metrů. Pro 23letého záložníka se navíc jednalo o premiérovou ligovou trefu v letošní sezoně.

Záchranářské starosti se již celku z Viga týkat nemusely, k absolutní jistotě setrvání v lize však bylo nezbytné ještě nějaké ty body posbírat. Vhodnou příležitostí k tomu klidně mohlo být střetnutí s Bilbaem, kde Celta v loňském ročníku zvítězila 2:0. Rozhodující branku tehdy vstřelil zkušený obránce Hugo Mallo, právě jej však pro tento duel ze hry vyřadilo zranění kolene.

V úvodu mohli diváci pozorovat vyrovnané utkání, které přineslo branku už v 11. minutě. Z pravé strany poslal centr do vápna Brais Méndez, který Aspas šikovně protečoval až za záda domácího brankáře. Bilbao chtělo ztrátu co nejrychleji smazat, střela Álexe Berenguera zpoza vápna nadělala starosti Matiasi Diturovi, avšak ten svůj celek dokázal podržet. Ani následný tlak Baskové nezužitkovali, a tak se po půlhodině hry opět ukázali fotbalisté Celty. Tentokrát byl v roli zakončovatele Méndez a nechybělo moc, aby míč zapadl k pravé tyči. Hosté se další branky ještě do poločasu nakonec dočkali. Do balonu se z velké dálky opřel Beltrán a nádhernou ránou zařídil svěřencům Eduarda Coudeta dvougólový náskok.

Druhé dějství se odehrávalo v mnohem klidnějším tempu, které dlouho nepřineslo vážnější ohrožení branky. Přestože trenér domácích Marcelino zareagoval na nepříznivý stav hned trojím střídáním, kýžený efekt v podobě většího úsilí ke vstřelení kontaktního gólu se nedostavil. I v závěru utkání hráči Viga pečlivě bránili a nedovolili Baskům ani jeden gól.

Bilbao doma zaváhalo a stejně jako vloni s Vigem prohrálo. K dalšímu utkání ve čtvrtek vycestuje do Cádizu. Na Celtu čeká o den dříve domácí duel s Getafe.

Autor: Livesport.cz / Martin Dlapa

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad ten nástroj z minulého kola nebude použit u tohoto zápasu. Akt. kurzík 1,86-3,42-4,74.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl . Nevadí, jede se dál. I na ty buzeranty jednou dojde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele