37. kolo
15.05.2022 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavící hráči Athleticu (© AFP)

Athletic zůstává ve hře o Konferenční ligu

Evropské poháry jsou až na jedinou výjimku ve Španělsku rozdány a ve zbývajícím kole se rozhodne o postupujícím do Konferenční ligy. Tu získá buď Villarreal nebo Athletic Club, který bez problému porazil Osasunu 2:0. Basky poslal do vedení Álex Berenguer a po změně stran zvýšil Asier Villalibre.

Athleticu pochopitelně nahrála porážka Villarrealu s jiným baskickým celkem Realem Sociedad a kolo před koncem tak stále není nic jistého.

San Mamés se dočkalo první branky po deseti minutách, ale gól Iňakiho Williamse hlavou nebyl kvůli ofsajdu uznán. Další pokus stejného hráče o chvíli později vytěsnil Herrera nad břevno a až po půlhodině hry se domácí dostali do vedení. Na perfektně zahraný rohový kop si naskočil Álex Berenguer a hlavou nedal Herrerovi žádnou šanci.

Athletic mohl do poločasu udělat ze zápasu hotovou věc, ale Williams dalšími příležitostmi trestuhodně pohrdal. Nutno podotknout, že Osasunu výrazně držel brankář Herrera. Na druhé straně se po přestávce odhodlal ke střele Brašanac a s pomocí obránců skončil balón v zámezí.

Největší nebezpečí ze strany hostujícího celku hrozilo od útočníka Budimira a právě on nedal dvě velké šance, přičemž pokaždé přestřelil bránu. Definitivní pojistku vstřelili Baskové jedenáct minut před koncem. Asier Villalibre zužitkoval perfektní přihrávky před branku v podání Williamse a zvýšil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele