23. kolo
14.02.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Betis veze z Villarrealu důležitý skalp

Real Betis učinil v bojích o poháry důležitý krok a na půdě přímého konkurenta zvítězil 2:1. Verdiblancos si na Estadio de la Cerámica postupně vytvořili dvoubrankový náskok, který už nepustili. Na góly Fékira s Emersonem stačil odpovědět jen z pokutového kopu Gerard Moreno.

Boj o evropské poháry tak dostává nový náboj, neboť Real Betis se přiblížil šestému místu už na rozdíl tří bodů.

Pro oba celky to bylo důležité utkání, ale lépe do něho vstoupili hráči hostí. Betis byl aktivnější, byť dlouho svojí převahu nedokázal gólově vyjádřit a vlastně ani neměl velkou příležitost. Před koncem prvního poločasu však jeden z obránců Villarrealu nešťastně prodloužil balón za sebe a Nabik Fékir se doslova probil do vápna, kde přesně zakončil. Betis vedl ve Villarrealu po prvním poločase 1:0.

Žlutá ponorka předvedla v první půli hodně mdlý výkon, ale kouč Unai Emery se zatím rozhodl nestřídat a to byla dost možná velká chyba. V 52. minutě rozehrál Betis roh na krátko a následný Canalesův centr dopravil do sítě hlavou Emerson. Brankář Asenjo nebyl u balónu včas a Villarreal měl problém.

Tady už Emery na nic nečekal a do hry poslal Estupiňána, Baccu a Rabu. A domácí byli rázem zpátky ve hře. Po dlouhém centru zahrál nešťastně rukou Emerson a sudí Gil po shlédnutí videa odpískal pokutový kop. Gerard Moreno ho s přehledem proměnil a snížil na 1:2. Do konce utkání stále zbývala zhruba půlhodina, takže další vývoj sliboval drama. V 68. minutě nechybělo mnoho, aby se Moreno podruhé zapsal mezi střelce, jeho pokus z voleje však vytěsnil Robles na rohový kop.

V závěru se Žlutá ponorka tlačila dopředu, jenomže Betis dobře bránil a o tuhle příležitost už se připravit nenechal. Betis po vítězství 2:1 snížil manko na Villarreal na tři body a je ve hře o evropské poháry. Domácí jsou šestí a i když okupují pohárové příčky, tak vysněná Liga mistrů se jim vzdaluje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele