19. kolo
20.01.2021 21:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Alcácer odmítl výhru Villarrealu. Granada veze domů cenný bod

Villarreal sehrál s Granadou fascinující utkání, v němž padly čtyři branky a vedení se přelévalo ze strany na stranu. V nervy drásajícím finále měl Paco Alcácer navíc možnost z penalty vstřelit rozhodující gól, jenže Rui Silva se opět předvedl ve skvělé formě.

Pokud by "Žlutá ponorka" vyhrála, mohla by se aspoň na pár dní posunout na třetí místo a vystřídat na něm Barcelonu. Takže motivace nebyla malá. O solidní motivaci ale můžeme mluvit také v případě Granady, která mohla v případě úspěchu vystřídat Real Sociedad a usadit se na pohárových pozicích. Navíc od první minuty v jejím dresu nastoupil jistý Roberto Soldado, který dres Villarrealu po dva roky nosíval.

V úvodních minutách jsme se dočkali především toho, že Villarreal aktivně napadal rozehrávku Granady a to jí činilo nemalé potíže. Granada vytáhla na Villarreal s taktikou nakopávaných míčů, popřípadě rychlých nahrávek na rozběhnutého Roberta Soldada. Párkrát to sice nevyšlo, ale ve 21. minutě už Granada udeřila. Po dalším nákopu si Soldado dobře pokryl míč, ubránil se ataku vracejícího se Torrese a dokonce propálil i brankáře Asenja!

Villarreal se logicky nehodlal smířit s nepříjemným stavem a okamžitě zvýšil tempo napadání. To vedlo až k tomu, že po dalším centru na pravou stranu doběhl s míčem do vápna univerzál Rubén Peña, obhodil si obránce a prudkou ranou srovnal krok.

"Žlutá ponorka" byla logicky nabuzená po vstřelení branky a neustávala v ofenzivních výpadech. Manu Trigueros dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kde si tělem odstavil obránce a vystřelil, jenže minul. Domácí se sice snažili, ale Granada naprosto perfektně bránila. V bloku, který se neustále flexibilně pohyboval a nedovoloval domácím dostat se do větších šancí.

Po změně stran už Granada hrála aktivněji, jenže ani průniky Machíse s Millou neslavily úspěch. Naopak. Po hodině hry se totiž do vápna Granady přiřítil Alfonso Pedraza a obránce Foulquieur jej neohrabaně fauloval. Podle sudího jasný faul, takže se Moisés Gómez mohl postavit k penaltě. A protože ji zvládl perfektně, Villarreal vedl!

Tři body mu ale nebyly přány. Střídající Kenedy totiž sprintoval s míčem u nohy k vápnu, nikdo kolem něj mu nedokázal zabránit v postupu a mladý útočník si obhodil postupně dva obránce Villarrealu. Pak nechytatelnou bombou k tyči překonal Asenja a slavil. Přesto mohl Villarreal vyhrát. Střídající Yeremi ve vápně upadl a sudí nakonec po poradě s videem uznal pokutový kop. K němu se postavil Paco Alcácer, který byl na hřišti sotva dvě minuty. Jenže nedal! Silva si poradil dalším perfektním zákrokem a body se dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele