32. kolo
25.04.2021 16:15 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Barcelona veze z Villarrealu těsnou výhru. Oslabené domácí porazily dvě trefy Griezmanna

Villarreal sice dobře začal a nad Barcelonou se i přes množství šancí blaugranas dostal do vedení, jenže ani to mu nestačilo. Ještě do konce první půle totiž hosté díky dvěma trefám Antoinea Griezmanna otočili a na cestě za třemi body jim pomohlo i Triguerosovo vyloučení.

Od úvodních minut patřilo utkání mezi domácím Villarrealem a Barcelonou do skupiny hodně atraktivních a svižně hraných zápasů. Žlutou ponorku poprvé málem potrestal francouzský střelec Antoine Griezmann, který si naběhl do vápna, De Jong mu sklepl k nohám dlouhý pas a Griezmann pálil. Hradbu těl před sebou ale propálit nedokázal.

To se ostatně stávalo hostujícímu celku poměrně často. Ve třinácté minutě zasáhla pozorná defenziva Villarrealu znova. A když už se Barcelona dostala i za ni, byla tu další překážka v podobě brankáře Sergia Asenja. O tom, jak těžké je ho prostřelit, se přesvědčil o pár minut později i Frenkie de Jong, který zakončoval po brilantní akci prakticky do prázdné brány. Jenže na poslední chvíli Asenjo fantasticky skočil ke druhé tyči a míč na čáře zastavil!

Trochu překvapivě se navíc ujala vedení domácí ekipa. Ve 27. minutě totiř Pau Torres vymyslel krásnou průnikovou nahrávku na rozeběhnutého Samuela Chukwuezeho, který už to zvládl perfektně. Předběhl stopera, obešel brankáře a slavil trefu do odkryté brány - 1:0.

Jenže jeho radost trvala jen krátkou dobu. Po pouhé minutě totiž Antoine Griezmann konečně prolomil své trápení i obranu Žluté ponorky. Centrovaný míč od Minguezy převzal na té správné straně ofsajdu a z úhlu elegantně přehodil brankáře Asenja - 1:1. A to nebyl ten největší šok. Ten nastal o sedm minut později, když Juan Foyth vymyslel katastrofálně provedenou malou domů, jíž se ujal pozorný Griezmann - 2:1.

Srovnat mohli domácí prakticky hned po změně stran. Jenže hlavičkující Gerard Moreno jen stál na místě, takže jeho zakončení postrádalo jakoukoli razanci. Po hodině hry musel do akce brankář Ter Stegen, jehož pořádně vyplašila dělovka z kopačky Étienna Capouého.

Zlomový okamžik utkání nastal o dvě minuty později. Villarreal definitivně ztratil jakékoli síly na vzdor, když Manu Trigueros surově a zbytečně dojel Messiho a sudí mu ukázal ihned červenou kartu. V samém závěru ještě Frenkie de Jong sám před Asenjem poslal míč elegantním lobem jen těsně vedle tyče. Přesto to už Barceloně na tři body v pohodě stačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se nedočkáme výhry Villarrealu, poté co v minulém kole překvapivě rupnul .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co vy dva kašpaři Mercurry a Jordi Alba ??? Ono by to najednou šlo, kdyby se nesólovalo že ? Jste naprostí fotbaloví analfabeti. A to to tam ještě mrší Pique.

Kdyby se nehrálo na to, aby Leo byl králem střelců, ale jestli Barcelona vyhraje či ne, měla by Barcelona o cca 20 bodů ze všech soutěží navíc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele