30. kolo
11.04.2021 14:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

Osasuna překvapivě vyloupila Estadio de la Cerámica

Villarreal před odvetou čtvrtfinále Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb nečekaně prohrál s Osasunou 1:2 a minimálně z domácí ligy si komplikuje účast v evropských pohárech pro příští rok. Trenér Unai Emery udělal oproti zápasu v Chorvatsku hned osm změn včetně brankářského postu a dal tím najevo důležitost odvetného utkání Evropské ligy.

Osasuna chtěla změn v sestavě využít a na Estadio de la Cerámica začala aktivněji. V 17. minutě to ale byli domácí, kteří si vytvořili první velkou příležitost. Moisés Gómez v dobré příležitosti Herreru nepřekonal a vniveč vyšel i požadavek na pokutový kop po faulu Vidala ve vápně Pamplony. Villarreal měl možnost rozehrát "pouze" volný přímý kop a z něho k ohrožení branky nakonec nedošlo. Žlutá ponorka hrála s Osasunou v prvním dějství vyrovnanou partii, která nakonec žádnou branku nepřinesla i proto, že ve 45. minutě Pina trefil jen bránícího hráče.

Na druhý poločas poslal Emery do hry Gerarda Morena, který má v posledních týdnech skvělou formu a v 53. minutě to byl on, kdo vysunul do šance Alcácera, jehož střela šla přesně do středu branky a připraveného brankáře. Sám Moreno pak netrefil ideálně balón a Osasuna to následně potrestala vedoucí brankou. K odraženému balónu se na hranici pokutového území dostal Jon Moncayola a Asenjo se k tyči natahoval marně.

Překvapivý výsledek trval jen krátce. V 70. minutě si výborně pohlídal ofsajdovou past Gerard Moreno a jeho přihrávku před branku si srazil do vlastní sítě David García. Ani stav 1:1 neměl dlouhého trvání. O čtyři minuty později rozehrála Osasuna rohový kop a Ante Budimir vstřelil hlavou rozhodující branku.

Villarreal se v závěru hnal za vyrovnáním a vytvořil si tlak, ovšem kýženou branku vstřelit nedokázal. Niňovu střelu výborně vyrazil Herrera, stejně jako nebezpečný pokus Gómeze nebo technickou střelu Triguerose. Brankář Osasuny byl nakonec hlavním hrdinou utkání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele