15. kolo
22.12.2020 22:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Střídající mladíček Yeremy vybojoval pro Villarreal bod s Bilbaem

Bilbao ve Villarrealu sice dobře začalo a už po dvaceti minutách díky brance Williamse vedlo, ale tři body si domů neodveze. O to se totiž postaral střídající mladík Yeremy, který pár minut po svém příchodu srovnal na 1:1.

Villarreal se pod vedením trenéra Emeryho opět snaží dostat blíž k Lize mistrů a jeho sezona zatím pokračuje velmi nadějně. Bilbao je ale hodně ošidný soupeř, který umí zatopit nejednomu velikánovi. A dnes to Villarreal pocítil na vlastní kůži. Dost možná bychom se první branky dočkali daleko dřív. Třeba v 8. minutě, kdy se Williams dostal do vápna a mohl střílet, jenže chtěl situaci ještě vyšperkovat nahrávkou na Muniaina. A to neměl dělat.

Zajímavá situace se odehrála ve 12 až 14. minutě. Na počátku tohoto intervalu si Manuel Trigueros zaběhl za obranu, udělal kličku brankáři Simónovi a ten jej fauloval! Jasná věc, penalta. Jenže sudí Medié neměl tak úplně jasno a radši si celý střet zkontroloval na videu. A to ho dovedlo ke změně názoru, Simón zasáhl nejdřív míč.

Gól padl naopak na druhé straně. Yuri Berchiche vyslal krásnou uličkou do sprintu kolegu Iñakiho Williamse, který předběhl vracející se obránce Villarrealu a střelou z úhlu našel skulinku mezi nohama brankáře Asenja - 1:0 pro Basky.

Villarrealu nepomohlo ani střídání kapitána Gaspara, který odehrál sotva 25 minut. Již jednou skórující Williams se do střelecké pozice dostal také po třiceti minutách, jenže tentokrát si na Asenja nepřišel. Vyrovnání jsme se málem dočkali pár minut před koncem. Obránce Rubén Peña získal krásný pas od Foytha a vypálil tvrdou ránu, s níž měl Simón velké potíže!

Po hodině hry Villarreal chyboval v obraně, Capa sprintoval po straně a ve vápně našel dobíhajícího Álexe Berenguera. Ten mířil výborně na zadní tyč, jenže perfektním zákrokem na čáře se blýskl stoper Pau Torres! Villarreal poslal na hřiště mladého záložníka Yeremiho a dobře udělal. Nejprve si Yeremi položil na trávník Capu a pálil do tyče. O pouhou minutu později Capa neodvrátil centr Pareja, odchovanec Žluté ponorky si ve vápně nechal míč skočit a nádhernou ranou překonal brankáře Simóna! Premiérová branka v první lize.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele