37. kolo
16.05.2021 18:30 CET
4 : 1
(3:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Goncalo Guedes (© AFP)

Eibar se loučí s první ligou, od Valencie dostal čtyři banky

Eibar naprosto nezvládl úvod utkání ve Valencii a s domácími Netopýry prohrál vysoko 4:1. A porážka, pod kterou se dvěma góly podepsalo duo Guedes - Soler, stojí Eibar hodně. Ztratil tím totiž jakoukoli šanci na záchranu a v příštím roce se s ním při sledování LaLigy už neuvidíme.

Eibar hrál o hodně. Věděl, že pokud zaváhá a prohraje, bude to pro něj znamenat pád do druhé ligy i přesto, že mu bude zbývat ještě jedno kolo. A proto je překvapující, jak špatně vstoupil do utkání na Mestalle. Absolutně se totiž nesoustředil a první minuty pro něj byly hotovým peklem. Už v té třetí se totiž jeho sny o záchraně začaly rozmělňovat. Carlos Soler vymyslel perfektní nahrávku do vápna na Gonçala Guedese a mladému Portugalci se povedlo prostřelit brankáře Dmitroviće - 1:0.

Hosté se samozřejmě nevzdali a například rána Expósita ze sedmé minuty opravdu stála za zmínku. Jenže prolétla pár centimetrů vedle tyče za brankářem Jasperem Cillessenem! Trest za neproměnění šance na sebe nenechal dlouho čekat. Kapitán Gayá vyslal do vápna Guedese, který se rozhlédl a našel krásným balonem Carlose Solera. Ten byl u míče dřív než jeho strážce a snadno vstřelil druhou branku.

Po třiceti minutách už to bylo 3:0 a Netopýři dál plnili kvótu jednoho gólu za deset minut. Tentokrát Guedes poslal do běhu rozehrávku na Gayu, který odcentroval do vápna. Obrana Eibaru opět nezachytila náběh záložníka Carlose Solera, jenž píchl balon pod padajícím brankářem Dmitrovićem. S Eibarem to už vypadalo hodně špatně.

Nějaký impuls byl nutný a obstaralo jej dvojité střídání. Do hry se deset minut před koncem první půle dostalo duo Gil a Enrich. A výsledek se brzy dostavil. Enrich udržel míč u vápna i přes dvojici dotírajících obránců, roztáhl hru na Correu a ten krásným pasem do vápna našel Bryana Gila, k němuž míč proskotačil až na zadní tyč - 3:1.

Pořád to ale bylo hodně chabé vystoupení hostující obrany. A útok měl dost smůly. Ve 44. minutě totiž dlouhý pas do vápna sebral Kike a napálil z úhlu jen tyč, zatímco dorážku Enricha zlikvidoval brankář Cillessen perfektním zákrokem nohou. Hosté ještě reklamovali ruku, ale sudí nic takového nezaznamenal.

Zaznamenal ale další branku Valencie. A stačily mu k tomu jen čtyři minuty z druhé půle. Maxi Gómez dostal skvělou nahrávku za obranu, poradil si s ofsajdem a v přečíslení nahrál na volného Guedese, jenž si dnes připsal druhou trefu. Eibar doufal v penaltu po pádu Gila a sudí to opravdu asi pět minut řešil s videem, ale nakonec faul Diakhabyho neviděl. A když Cillessena v závěru nepřekonal ani skvěle zakončující Álex García, noční můra Eibaru se stala skutečností.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele