30. kolo
11.04.2021 16:15 CET
2 : 2
(0:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Gabriel Paulista (© AFP)

Valencia si po čtyřgólovém thrilleru s Realem Sociedad odnáší bod

Valencia sice doma s Realem Sociedad brzy prohrávala o dvě branky a zdálo se, že hostující La Real má situaci pevně v rukou. Jenže po změně stran se Valencia dočkala hned dvou zásahů a kdyby proměnila i penaltu z první půle, možná by brala všechny tři body.

Valencia se toužila co nejdřív posunout do první poloviny tabulky, ale k tomu vedla ještě hodně dlouhá cesta. Začít mohla dnes odpoledne na Mestalle, kam zavítal Real Sociedad. Faktem ale je, že baskický celek se nachází v mnohem lepším rozpoložení a byl favoritem. Což potvrzoval od prvních momentů utkání.

V prvních fázích hry na něj sice Valencia vlétla, ale jednalo se spíš jen o zoufalý pokus zastrašit soupeře. Šance si totiž domácí nevytvářeli žádné a jejich tempo brzy opadlo. Velký podíl na tom samozřejmě měla neschopnost domácích hráčů. Ve 29. minutě se jim totiž naskytla parádní šance na první trefu, když sudí postřehl ruku ve vápně La Realu a poslal Solera na penaltu. Jenže mladý záložník fatálně minul bránu!

Netrvalo dlouho a Valencia za neproměnění penalty pykala. Po pěti minutách od té neslavné penalty nechali domácí soupeři příliš prostoru před vlastní šestnáctkou, nikdo nebránil dostatečně důsledně a Ander Guevara krásnou ranou skrytou za klubko hráčů překonal Doménecha!

Sotva se Netopýři stačili vzpamatovat, už dostali další tvrdý direkt. Ve 45. minutě, když už se domácí asi viděli v šatně, vlétl do vápna Alexander Isak, udržel na zádech jednoho obránce a druhému poslal míč mezi nohama až k tyči. Doménech se jen ohlédl, co že to jako znamená.

Přeci jen se ale Valencii ve druhé půli zablesklo na lepší časy. Po hodině hry totiž Fernández ve vápně fauloval a rozhodčí měl jasno o další penaltě. Tentokrát si míč postavil zkušený univerzál Daniel Wass a poslal brankáře Remira na druhou stranu. Valencia snížila a ani to jí nestačilo.

A to nebylo všechno. Protože patnáct minut před koncem nechal Real Valencii dostatek prostoru na rychlý brejk. Následoval kvalitní centr ze strany a do míče v klubku hráčů trkl ideálně obránce Gabriel Paulista - 2:2. V závěru se ještě úplně hloupě nechal vyloučit Maxi Gómez po dvou žlutých kartách. Ví už se ale na Mestalle nestalo a oba kluby si dělí body stejným dílem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele