9. kolo
08.11.2020 21:00 CET
4 : 1
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Real schytal ve Valencii výprask, penaltovým hattrickem se o to zasloužil Soler

Až nečekaně vysoké vítězství zaznamenala v souboji s Realem Madrid trápící se Valencia. Domácí vůbec nedali znát výsledkovou nepohodu a Real sfoukli čtyřmi góly. Většinu z nich měl na svědomí Soler. Autora hattricku ještě doplnil vlastenec obránce Varana. Před reprezentační přestávkou je to pro trenéra hostí Zinédina Zidana znepokojující zpráva.

Souboje Valencie s Realem Madrid bývají vždy ozdobou kola a nejinak tomu bylo i nyní. Favoritem byl bezesporu Real, který alespoň v domácí soutěži podává konstantní výkony. Naopak nedaří se hráčům Los Che, ale o to větší byla jejich touha uspět.

První poločas toho nabídl opravdu hodně. Real měl více ze hry a postupně si i vytvářel brankové příležitosti. Ve vůbec první protáhl Doménecha nepříjemnou střelou Modrić, a i když brankář domácích vyrážel před sebe, nenašel se nikdo, kdo by dorážel. Ve 23. minutě už byli Merengues úspěšnější. Karim Benzema si udělal na hranici vápna palebnou pozici a Dómenech na jeho střelu nedosáhl. Zidanovi šlo všechno jako na drátkách, ovšem to se mělo velice rychle změnit. Po půlhodině hry nastřelil Gayá ruku Vázqueze a následoval pokutový kop. Carlos Soler ho neproměnil, z dorážky ještě trefil tyč a až na potřetí dostal balón do sítě Musah. Veškeré vzrušení ale bylo zbytečné. Sudí totiž nechal penaltu opakovat a z druhé šance se Carlos Soler nezmýlil.

Ještě do poločasu Valencia otočila skóre na svojí stranu. Balón se ve 43. minutě snášel ve vzduchu na brankové čáře a i když se Varane snažil situaci uhasit, vstřelil si vlastní gól. Celou situaci znovu zkoumal VAR, který nakonec potvrdil Varanův vlastňák.

Valencia vedla po prvním poločase 2:1, ovšem dobře věděla, že Real je schopný výsledek rychle otočit. Do druhé půle proto vlétla s chutí a střelu Leeho vytěsnil Courtois na tyčku. Real úvod zaspal a po faulu Marcela tu byla další penalta pro Valencii. Carlos Soler tentokrát nic nekomplikoval, přízemní střelou podstřelil Courtoise a zvýšil na 3:1. Hosté pak měli velkou smůlu, protože v 61. minutě zahrál rukou Sergio Ramos a na světě byla třetí valencijská penalta. Znovu jí proměnil Carlos Soler a tím zkompletoval penaltový hattrick.

To už byl náskok o který Los Che nehodlali přijít a také nepřišli. "Bílý balet" sice vyvinul snahu, ale do větší šance se nedostal a na Mestalle možná trochu překvapivě prohrál. Před dalším zápasem Ligy mistrů proti Interu Milán je to nemilá zpráva. Naopak ve Valencii si od výhry slibují celkové zlepšení výsledků. Trenér Javi Gracia mohl být tentokrát spokojen.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Pharrell

Zidane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele