28. kolo
21.03.2021 16:15 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Daniel Wass (© AFP)

Valencia si těsně poradila s Granadou a je dvanáctá

Valencia se sice musela chvíli o své vedení strachovat, ale nakonec si přeci jen připsala důležité tři body. Nepřipravil je o ně ani bývalý hráč Los Che Roberto Soldado. Protože když se na konci utkání prosadil, tak tou dobou už Valencia vedla o pohodlné dvě branky.

Lepší start do utkání si Valencia nemohla ani přát. Uplynuly totiž pouhé čtyři minuty, když musel brankář Rui Silva lovit míč ze své sítě! Z levého okraje hřiště odcentroval před malé vápno José Gayá a balon těsně před brankářem Silvou tečoval špatně obsazený obránce Daniel Wass!

A rozhodně to nebyla ojedinělá šance, Silva musel neustále ukazovat své kvality. V desáté minutě se po dalším centru ze strany dostal do šance Portugalec Gonçalo Guedes, jehož tvrdou ránu k tyči musel Silva vytahovat na poslední chvíli. Po dalším závaru ho nechala jeho dezorientovaná obrana samotného na střelu Alexe a následně i Račiće, jehož na poslední chvíli přeci jen zpomalil Herrera.

Jinak jsme byli svědky poměrně nezáživné hry s mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Druhá polovina utkání už byla přeci jen o něco zajímavější. Začal ji hned dvě minuty po příchodu ze šaten Gonçalo Guedes, který se díky brilantní technice dostal dokonce přes trojici protihráčů, jenže nakonec pálil jen do připraveného Ruie Silvy.

Granada se jinak ani po změně stran nedokázala dostat soupeři hlouběji pod kůži a nutno říct, že brankář Jasper Cillessen byl po většinu utkání spíš neplatícím divákem. Po hodině hry už to vypadalo, že by si mohl výrazněji zachytat, jenže Roberto Soldado hlavičkoval ve velmi dobré pozici pouze přesně do míst, kde Cillessen stál.

Po hodině hry se do míče zpoza vápna opřel Uroš Račić a poslal míč jen těsně vedle tyče. Mnohem lépe se o pouhých 40 vteřin vedlo Alexi Blancovi. Jeho sprintu k vápnu si všiml Guedes, který předtím ustál těžší souboj a poslal mu balon krásně do uličky. Mladý záložník si poradil jako zkušený mazák a střelou do protipohybu brankáře Silvy vstřelil svou první letošní branku!

Sedm minut před koncem málem Silva inkasoval potřetí, když neodhadl vysoký míč a místo něj se musel na vlastní čáru vracet klouzající Víctor Díaz. O pár minut později zcela volný obránce Quini odmítl snížení, ale nakonec domácí přeci jen kapitulovali. Centr z hloubi pole zpracoval Molina do běhu na Soldada a ten si střelou k tyči poradil - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele