8. kolo
01.11.2020 21:00 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Carlos Soler (© AFP)

Valencia ani tentokrát nevyhrála, z Mestally si odváží bod Getafe

Valencia se nadále trápí a další body ztratila v zápase s Getafe. Domácí sice vedli, ale Getafe dokázalo výsledek v divokém závěru otočit. Vypadalo to také, že získá všechny body, ale na gól Ángela Rodrígueze z páté minuty nastavení ještě stihl odpovědět z pokutového kopu Soler.

Závěr byl na Mestalle opravdu hodně vyhrocený a divoký. V páté minutě nastavení strhlo Getafe vedení na svojí stranu a užuž to vypadalo, že získá všechny body. Hrálo se ale ještě dalších pět minut, během kterých srovnal Soler. Remíza je ztrátou pro oba týmy.

Nutno říci, že Getafe bylo po celé utkání častěji na balónu a minimálně bod si ve Valencii zasloužilo. Hosté se dostali do první šance v 18. minutě, kdy ve vyložené šanci napálil obránce Mathias Olivera. Poté podnikli útok domácí a byla z toho vedoucí branka. Yunus Musah pláchl madridské obraně a přízemní střelou překonal brankáře Soriu. Valencii úvodní gól povzbudil, na chvíli nepůjčovala hostům balón, nicméně další gól nepřidala.

Getafe po poločase prohrávalo, ale všem dnům ještě nebyl konec. Zvláště, když v 56. minutě uviděl červenou kartu Thiery Correia. Za zbytečný faul ve středu hřiště uviděl druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Getafe se naskytla ideální možnost, jak utkání vyrovnat, popřípadě otočit.

Valencia měla i v oslabení obrovskou šanci definitivně rozhodnout. Lato byl před Soriou úplně sám a stačilo jen umístit, neproměněná příležitost mrzí Los Che ještě doteď. Getafe nakonec skutečně vyrovnalo. Tři minuty před koncem vyrazil Dómenech ránu Aranbarriho a Cucho Hernández dorážkou vyrovnal.

Hosté ještě chtěli strhnout vedení na svojí stranu a to se jim podařilo. V páté minutě nastavení se balón uvnitř šestnáctky odrazil k dobíhajícímu Ángelu Rodríguezovi, který přízemní střelou dokonal obrat. Málokdo věřil, že by Getafe mohlo ještě výsledek ztratit, nicméně o minutu později sudí odpískal pokutový kop za držení Maxiho Gómeze a Valencia prostřednictvím Carlose Solera vyrovnala. Nepomohly ani vehementní protesty hostů a karetní mariáš v podání arbitra Vázqueze. Valencia nakonec vydřela remízu 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím bookmakerovi, je to jeho práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky to vychytal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele